4. Div: Ny storseier i Fugledalen

Av: Thor-Eivind Mjelde

Kanskje høstens aller viktigste kamp for Osterøy ble spilt lørdag, en «sekspoengskamp»
mot Flaktveit.
Med seier ville vi gjøre det fryktelig vanskelig for Flaktveit å kunne ta oss igjen, med tap
ville Flakveit gjøre avstanden opp til oss mer overkommelig.
Vidar Fossdal måtte gjøre noen endringer da vi manglet flere av de mest etablerte spillerene
til denne kampen. Vår kaptein Torbjørn Hovden, Johannes Hatland og Herman Beckstrøm
var ikke på banen i lørdagens kamp.
Men vi har vist flere ganger at troppen er stor og god, er noen ute tar andre ansvar!
Fossdal falt ned på 4-3-3 mot Flaktveit, som skulle fungere strålende.

Etter seks minutter tar vi ledelsen på ett heldig langskudd fra Fredrik Evensen. Skuddet
fra rundt 25. meter er ikke all verden, men keeper tror ballen skal gå utenfor og velger å
ikke gå etter ballen. Dårlig valg! Ballen lurer seg inn helt inne ved stolpen og vi får en
drømmestart.
Resten av omgangen spiller vi ball i hatt med gjestene som ikke fikk en eneste kvalifisert
målsjanse.
Benjamin Kleppe var på hugget fra start og fikk sin første målsjanse etter elleve minutter,
men avslutninger fra litt spiss vinkel blir reddet så vidt av keeper. En farlig retur midt
i feltet er Flakveit først på og får klarert.

Fredrik Evensen sender avgårde skuddet som ga oss 1-0

Den neste sjansen Benjamin får er etter ett kvarter, men headingen fra ti meter går utenfor.
Etter flere halvsjanser skull det løsne før pause med to nye scoringer. Benjamin Kleppe får ballen litt
ute til venstre før han drar seg forbi flere fosvarere. Fra seksten meter curler han ballen rolig og elegant
i krysset med innsiden av høyre fot. Klassescoring!

I det neste angrepet spiller vi fantastisk fotball der ballen går kjapt fra mann til mann. Glenn Andre
Aarbakke får æren av å avslutte angrepet med skudd fra 12-13 meter. 3-0!

Benjamin Kleppe lurer «hele» Flaktveit før han rolig setter 2-0 i krysset
Benjamin Kleppe og Sander Midttun Solberg

Gjestene mer med etter pause – så ble de redusert til ti mann

Flaktveit var på hugget rett etter pause og skulle gi denne kampen en siste sjanse. Men de skulle gjøre
det vanskelig for seg selv etter noen få spilte minutter.
Etter 50. minutter får Eldar Sehic gult kort for munnbruk da han ikke fikk ett frispark – ett par minutter
etter holder han igjen Sander Midttun Solberg og ødelegger en overgang. Nok ett gult kort til Sehic.
Dermed rødt og en tildig dusj for Flaktveit-spilleren.

Like etter reduserer gjestene ut av ingenting – Andres Garrido Zeballos slår ballen inn i vårt felt. Ballen
spretter Flaktveits vei og Mathias Krohn Sagstad kan sette inn 3-1.
Flaktveit fikk tent ett lite håp og kriger nå godt og har banespillet – uten at de skaper noe. Men nå var
det en liten nerve i kampen igjen. Skulle gjestene få en ny redusering hadde kampen tatt skikkelig fyr.

Men i stedet er det vi som pungterer kampen ved Glenn Andre Aarbakke. Aarbakk får ballen litt ute
ti venstre og setter på turboen. Løper fra alt som er før han runder keeper og kan sette ballen i det
tommer buret. 4-1 og poengene blir igjen på Hatland.

Da gikk det lille som var igjen av luft i Flaktveitballongen ut – og begge lag ville komme seg hjem.
På overtid skulle Glenn Andre Aarbakke få sitt hatrick – Andreas Beckstrøm spiller frem til Aarbakke
som smeller til fra atten meter. Ballen suser i nettet bak Flaktveit-keeperen for femte gang. Dermed
vinner vi «skjebnekampen» med solide 5-1.
Kort oppsumert – en aldelses strålende første omgang der vi viser noe av toppnivået vårt, den andre
omgangen bestod av flere dueller, økt temperatur og lite finspill.

Dagens ostring ble Jørgen Vevle som styrte «skuta» med stø hånd fra sin sentrale posisjon på
midtbanen.

Den gode høstformen har gitt oss elleve poeng som gjør at vi har klatret til 7. plass på tabellen.
Neste kamp er borte mot topplaget Bjarg, på Stavollen lørdag 14. September kl. 15:00.