5. Div: Tre nye poeng mot Dale på en grå dag

Av: Thor-Eivind Mjelde

Det var topp mot bunn på Dale lørdag der vi var store favoritter før kamp.
Når kampen ble blåst i gang var det ikke den forventede forskjellen på lagene.
Dale var på hugget og hadde ballen mest i åpningsminuttene.
Det ble en heller dårlig omgang fra vår side med lavt tempo og upresise pasninger.

Ett knappe tyve minutter ble vi vitne til en litt spesiell situasjon på Dale. Hjemmelagets
keeper plukker opp ballen for så å legge den ned på bakken for å spille ut. I stedet blir
han presset å velger å ta opp ballen med hendene igjen, noe som skulle vært inndirekte
frispark til Osterøy innenfor sekstenmeteren. Dette får ikke dommertrioen med seg,
Osterøy protesterer høylytt.
Robert Dyvik er den ivrigste med protestene og blir belønnet med gult kort. Dommeren
gir da Dale frispark like utenfor vår sekstenmeter der «forseelsen» til Dyvik ble gjort.

Gradvis tok vi over selv om det lugget, men vi skulle få en scoring før pause. Torbjørn
Hovden legger inn fra venstre der Glenn Andre Aarbakke er nådeløs med hjemmelagets
forsvar og hamrer ballen i nettet. 0-1 på Dale.
Det stod seg også til pause.

To mål på tre kamper etter hjemkomsten for Aarbakke

Liten bedring etter pause

Osterøy åpner friskere etter pause og Benjamin Kleppe tester keeper tidlig med ett godt skudd fra distanse,
men en god Dale-keeper er på plass og redder.
Like etter legger vi på til 0-2 – Glenn Andre Aarbakke legger inn fra høyre der innbytter, Ivar Bernes Nordbø,
kommer på løp. Avslutningen er kontant og ledelsen er doblet.
Vi fortsetter å styre kampen uten at vi klarer å pungtere kampen, hjemmelaget ligger dypt og satser
på kontringer.
Dale fikk flere gode overganger der de fort kunne fått uttelling med litt bedre presisjon.

Den berømte «spikeren i kista» kom ti minutter før slutt etter en dødball. Fredrik Evensen tar ett hjørnespark
fra høyre – ballen blir klarert ut igjen til Fredrik fra nærmeste stolpe.
Evensen gir seg selv litt bedre vinkel før han limer ballen lengste kryss med venstrefoten. Vakker scoring
og 3-0 på Dale.
Flere mål ble det ikke og vi tar med oss alle poenge hjem etter sesongens svakeste kamp.

Neste Søndag må prestasjonene opp flere hakk, da kommer tabelltoer Os 2 på besøk.