Osterøy tok som forventet tak i kampen og var det førende laget.
Torbjørn Hovden får en god mulighet etter fem minutt, men skyter like utenfor
Like etter presenterer Benjamin Kleppe seg for første gang i kampen da han blir
Men i det han runder keeper får han ett litt for langt touch og vinkelen blir
for spiss til å avslutte.

Når først Vaksdal kommer på en visitt blir det farlig. De angriper flott på vår venstre
side og kommer til en god sjanse, men avslutningen går utenfor.

Etter 17. minutter spilt skulle vi få kampens første scoring – Johannes Hatland kommer
som vanlig på løp fra sin backposisjon og kommer til innlegg.
Innlegget er knallhardt og gir Vaksdal-keeperen trøbbel. Han får bare slått ballen ut
i feltet der Benjamin Kleppe og Torbjørn Hovden kombinerer før Benjamin Kleppe får
sklidd ballen i mål fra fem meter.

Johannes Hatland med innlegget som førte til 1-0
Etter litt om og men inne i feltet kommer Benjamin Kleppe til avslutning
Benjamin slenger frem en fot og ballen havner i nettet

Etter 22. minutter kommer dommeren i fokus – gjestenes Stian Berg blir for ubesluttsom i eget felt og
Sander M. Solberg snapper ballen før han blir felt.
Dommeren dømmer ett korrekt straffespark til Osterøy – i tillegg velger han å gi rødt kort til Berg. Strengt!
Jørgen Vevle gjør ingen feil fra elleve meter og dobler ledelsen til 2-0.
Rett etter scoringen bør vi punktere kampen for godt da vi får to store målsjanser.
Først er det Torbjørn Hovden som får muligheten etter en corner, men fra god posisjon i feltet skyter
han utenfor.
Like etter er det Sander M. Solberg som bør få mer ut av sin gode sjanse. Benjamin Kleppe kommer
helt ned til dødlinjen og legger ballen perfekt inn til Sander som skyter over fra ti meter.
Nå kjører vi kampen fullstendig og man venter bare på flere scoringer til Osterøy – så får gjestene frispark
ute til venstre…..

Mathias Dale slår frisparket på bakerste stolpe der Andreas Søberg vinner duellen og header
ballen tilbake foran mål til en umarkert Ørjan Boge som får en enkel jobb med å redusere til 2-1.
Lagene gikk inn til pause med den stillingen og gjestene hadde helt klart ett lite håp om poeng.

Vaksdal forsvarte seg godt – men måtte gi tapt

Etter pause ble det en forsvarskamp for Vaksdal der de lå dypt med hele laget foruten Mathias
Dale.
Det ble en heller svak omgang der Osterøy hadde ballen i laget på Vaksdals halvdel, men uten
å klare å bryte de ned da balltempoet ble for lavt.
Det skulle gå neste tyve minutter før vi får målsjanser og da får vi to på ett minutt ved Torbjørn
Hovden.
Han får to skuddmuligheter – keeper redder det første får Hovden skyter utenfor like etter.

Etter 77. minutter kom Ivar Bernes Nordbø inn for Mathias Elvik og holdt på å punktere kampen
umiddelbart.
Han drar seg fint inn i banen fra venstre og curler ballen mot lengste kryss – desverre går
den gode avslutningen like utenfor stolpen.

De neste minuttene er det Johannes Hatland som skaper to sjanser på høyresiden. Først
ett godt skudd som keeper må redde til corner.
Like etter kommer han seg på ny helt fri og slår hardt og presist inn til Benjamin Kleppe
som dukker opp der en spiss skal dukke opp og scorer enkelt. 3-1 og kampen ble endelig
punktert – selv om Vaksdal ikke produserte noe og lå lavt så var det en viss nerve i kampen
på 2-1.

Rett før slutt varter vi opp med ett strålende angrep som ender med at Ivar Bernes Nordbø
kommer aleine med keeper – keeper kommer ut og redder forsøket fra Nordbø.
Dermed endte kampen 3-1 til Osterøy som ga oss tre poeng og tabelltopp igjen.
Det ble aldri noe stor kamp i kveldssolen på Hatland, men vi tok tre poeng mot ett
heroisk Vaksdal-lag som vil lage trøbbel for mange lag fremover.

Neste kamp for Osterøy er ikke før fredag 25. Mai – da møter vi tabelltoer Nymark som har