5. Div: Kontret i senk av Os 2

Av: Thor-Eivind Mjelde

Søndag kveld var det på ny en viktig kamp for Osterøy. Os 2 var før kampen det eneste
laget som har vunnet over Osterøy denne sesongen.
Og Os-laget skulle på ny bli en vanskelig oppgave for hjemmelaget.
Osterøy startet klart best de første tyve minuttene og kunne og burde fått en ledelse.
Torbjørn Hovden får de to første sjansene, den ene skyter han over, den andre redder
keeper.
Etter 28. minutter er det gjestene som scorer. En corner havner hos Alexander Tøssebro
som får stå helt aleine og han scorer enkelt. Ufortjent 0-1 så langt selv om gjestene
var fullt på høyde spillemessig.
Inn mot pause er det Os som er nærmere 0-2 enn vi en redusering.

Torbjørn Hovden klarte ikke å overliste en god Os-keeper her
Øyvind Øvsthus

Lyset gikk – håpet ble tent

Like etter pause scorer Tøssebro igjen etter ett flott angrep av gjestene. Så ble det en ufrivillig pause på ti
minutter da flomlyset i Fugledalen gikk i svart.
I den ekstra pausen ble Emil Ahmer Solberg byttet inn og i det lyset ble tent utnyttet Emil ett svakt forsvar
og scorer sikkert med ett skudd i lengste hjørne. 1-2 og full kamp igjen.
Scoringen tente hjemmelaget som overtok kampen totalt de neste minuttene. Først er det Fredrik Evensen
som prøver ett langskudd – ballen har god fart og retning mot krysset.
Desverre for Evensen og Osterøy så varter Os-keeperen opp med en strålende redning. Utrolig nære 2-2.
Like er det ett flott angrep som ender med ett innlegg til Emil Ahmer Solberg som header over.
Osterøy må nå sende flere spiller fremover på banen, noe som også gir gjestene flere kontringer.
Først er det en suser som går i tverligger og ned bak Mathias Riple, så får de en ny overgang der Øystein
Takle Eide som parkere Osterøy-forsvaret, runder Riple og scorer sikkert. Etter 82. minutter står det 1-3.
Men med «lyspausen» på ti minutter var det enda god tid til å få med seg poeng.

På slutten ble det «Hawai» med store sjanser til begge lag. Emil Ahmer Solberg og Rikard Mjøs kunne og
burde scoret for hjemmelaget.
I stedet er det Os 2 som scorer to enkle mål på overtid og vinner til slutt 1-5.
Det var to gode lag i en god og jevn kamp. Resultatet forteller ikke sannheten om kampbildet, men det
er lov å være best i boksene.
Nå må Osterøy vinne bortekampen mot Norheimsund i neste runde for å holde VHFK på «trygg» avstand.
Bergen Nord kommer mest sannsynlig til å vinne avdelingen vår – kampen bak Bergen Nord er helt åpen.
Det blir en thriller helt inn til siste kamp er spilt!