5. Div: Knallsterk seier mot serielederen

Av: Thor-Eivind Mjelde

Høstsesongen ble sparket i gang med hjemmekamp mot Bergen Nord, lørdag.
Gjestene leder serien og er ubeseiret så langt i sesongen, fem poeng foran Osterøy.
Jørgen Vevle var tilbake etter kneskaden han pådro seg i slutten av mai og det skulle
bli ett gledelig gjensyn på mange måter.
Osterøy får den første sjansen i det fjerde spilleminuttet, Evensen slår en corner som
finner en umarkert Robert Dyvik i feltet. Dyvik får bra treff med hodet, men avslutningen
går utenfor.
Osterøy er det førende laget og får en halvsjanse ved Martin Hole Hanstvedt etter
ti minutter. Avslutningen fra skrått hold treffer ikke mellom stengene.
Etter 23. minutter skal det stå 1-0 da gjestene roter noe voldsomt i eget forsvar.
Fredrik Evensen står plutselig aleine med keeper og har all verdens tid til å putte ballen
i mål. Avslutningen blir for svak og keeper redder.
Osterøy spiller en strålende omgang og har full kontroll på gjestene som stort sett satser
på kontringer.
Etter 37. minutter får Evensen en ny god sjanse da han blir spilt igjennom av Torbjørn
Hovden.
Denne gangen kommer Evensen ut av balanse og avslutningen fra kort hold går rolig inn
til keeper.
Men på neste store sjanse skulle den fortjente scoringen komme. Martin Hole Hanstvedt
blir spilt nydelig igjennom og aleine med keeper gjør Hanstvedt ingen feil. 1-0 på Hatland.

Martin Hole Hanstvedt scorer sikkert fra 16. meter
1-0 like før pause
Mål er gøy!

Jørgen Vevle ble matchvinner

Osterøy fikk den best mulige starten på andre omgang, litt ut av ingenting er det 2-0. Ballen ruller ut til
Jørgen Vevle like utenfor sekstenmeteren, som ikke lar seg be to ganger. Han lader skuddfoten og får ett
drømmetreff! Ballen suser inn i keepers høyre hjørne.
Osterøy får også den neste sjansen, denne gang på dødball etter 57. minutter. Fredrik Evensen slår ett
frispark på bakerste stolpe der Anders Hatland header ballen i en perfekt bue over keeper. Desverre går
avslutningen like over.
Gjestene fikk sin største sjanse like etter men Mathias Riple redder avslutningen greit.
Bergen Nord skapte utrolig lite i dag, utover i omgangen slår det mer og mer lange baller inn mot våre tre
i forsvar. Brødrene Hatland og Dyvik vant ALT i luften hver eneste gang og spilte strålende.
Etter hvert blir vi trykket veldig bakpå og Bergen Nord styrer spillet noe som gir oss gode kontringsmuligheter.
Etter 79. minutter kan vi pungtere kampen da Fredrik Evensen dribler seg fri i feltet og slår hardt inn foran
mål. I feltet kommer både Torbjørn Hovden og Emil Ahmer Solberg susende men ingen av de når frem på
innlegget.
I stedet for 3-0 er gjestene dødelig effektiv i motsatt ende. Først reduserer de etter «klabb og babb» i feltet
og Steffen Egesund kan pirke inn 1-2.
Minuttet etter er Anders Hatland uheldig med en klarering som havner i beina på den samme Egesund
som lobber inn 2-2.
Fem minutter seinere løper Øyvind Øvsthus seg fri på høyrekanten og kommer seg inn i feltet før han blir
lagt i bakken, straffe til Osterøy!
Jørgen Vevle er som vanlig sikkerheten selv fra straffemerket, 3-2 til Osterøy.
Minuttet før slutt får gjestene frispark på 25-30 meter. Skuddet suser i tverligger og ned i bakken bak
Mathias Riple. I situasjonen etter blir det fullstendig kaos i feltet før vi får klarert vekk ballen.
På overtid er det vi som skaper kampens siste målsjanse da Øvsthus legger inn til Emil Ahmer Solberg
som er aleine foran mål.
Solberg kommer ikke nok over ballen og headingen går over.
Dermed vinner vi 3-2 og påfører Bergen Nord sesongens første tap. Noe annet hadde vært ufortjent!
Osterøy var strålede i dag og det beste laget. Førstkommende lørdag er det bortekamp mot VHFK!