5. Div: Viktig seier for A-laget

Av: Thor-Eivind Mjelde

Skulle Osterøy henge med topplagene i avdelingen var kun tre poeng godt nok
mot tabelljumbo, Norheimsund. Gjestene ligger sist – men tok ett poeng mot Bergen Nord
sist, som da ledet serien.
Osterøy tok kommandoen rett fra avspark og fikk styre spillet. Norheimsund la seg nedpå og
hadde en plan om å holde nullen så lenge som mulig. I tillegg til å dra ned tempoet
og ødelegge rytmen i kampen.
Men vi skulle slite med å spille ut gjestene før pause. Det ble mye spill utpå kantene,
spesielt på høyresiden der Johannes Hatland strødde om seg med gode pasninger til
Sander M. Solberg som begge hadde en god første omgang.
Etter ett vedvarende trykk mot Norheimsund den første halvtimen klarte gjestene å løfte
seg noe og fikk låne ballen litt mer.
Osterøy klarte ikke å skape mer enn noen få halvsjanser før pause, gjestene hadde ett
skudd på mål som Mathias Riple reddet greit.
Dermed målløst til pause etter en svak omgang.

Johannes Hatland fyrer av fra skrått hold, en av halvsjansene før pause.

Strålende start på andre omgang

Osterøy skulle få en drømmestart etter pause. Jørgen Vevle slår corner fra venstre som noe tilfelldig
går via Emil A. Solberg og lander perfekt midt i feltet der Robert Dyvik lett kan score. 1-0!
Det skal ikke gå mange minuttene før vi dobler ledelsen. Vi kommer til nytt innlegg på høyrekanten, denne
gangen er innlegget og timingen til Emil A. Solberg perfekt. Sollberg slår midtstopperen i duellen på femmeter og
header ballen i mål.
Vi bare maler på og scorer nesten direkte fra avspark etter 2-0 målet. Fredrik Evensen kommer fri på
venstre siden og legger inn helt på motsatt side der Sander M. Solberg avlsutter i tverligger før keeper
får slått til corner.
Corner er mål! Fredrik Evensen sin corner finner Johannes Hatland på bakerste, Hatland kjører noen piruetter
med forsvaret før han slår ballen hardt inn igjen i feltet. Der står Emil A. Solberg helt umarkert og setter
inn sitt andre og Osterøys tredje for kvelden.

Evensen er også innblandet i neste store sjanse like etter, denne gangen kommer han aleine med keeper som
gjør en god redning – men må gi retur.
Returen havner i feltet rett foran mål til Emil A. Solberg som ikke klarer å stokke beina og få satt inn ett
rekordraskt hattrick.

Etter dette roer det seg noe sjansemessig. Vi får mye rom og boltre oss i men er for unøyaktige.
Gjestene skaper absolutt ingenting, Mathias Riple hadde en rolig dag på jobben.
Innbytter, Roy Harald Tangerås skal få vår neste store sjanse. Han blir spilt igjennom aleine med keeper og
fra ti meter skyter Tangerås i stolpen.
Benjamin Kleppe kom inn som innbytter på tampen og fikk sesongens første minutter etter å ha gått
skadet vårsesongen til nå.
Etter ett par minutter på banen spiller Evensen igjennom til Kleppe som scorer sikkert fra ti meter.
Etter en svak første omgang reiser vi oss etter pause og vinner meget fortjent 4-0!