5. Div: Sløste vekk poengene på Kuventræ

Osterøy kunne tatt over tabelltoppen med seier på Kuventræ. I starten var
Osterøy dominerte stort og Fredrik Evensen kommer til en god skuddmulighet
i åpningsminuttene. Skuddet går rett på keeper.

Like etter kommer Johannes Hatland seg fri på høyrekanten og slår inn til
Jørgen Vevle som skyter like utenfor fra seksten meter.
I det ellevte minuttet er det smått utrolig at vi ikke scorer. Corner fra Jørgen Vevle
ender hos Emil A. Solberg som avslutter i tverligger, returen fanger Sander J. Grønsdal
opp og fra hjørnet av femmeteren er det «bare» å sette den. En knallhard avslutning
treffer innsiden av nærmeste stolpe og fyker ut igjen.

Og sånn skulle det bare fotsette, vi kommer oss på ny fri på høyresiden ved Johannes som
slår «45» ut til Anders Hatland. Avslutningen fra 10-12 meter er det ikke klasse over 😉
Anders skulle komme enda nærmere like etter.
Corner fra Fredrik Evensen ender på bakerste der Johannes Hatland header ballen
tilbake i feltet.
Anders skal bare pirke ballen inn men er ett tiendel sekund for seint ute og ballen blir
klarert på streken.
Den havner til slutt hos Emil som igjen «bare» kan sette ballen i mål fra fem meter. Avlsutningen er
knallhard og passerer keeper.
Men typisk nok blir avslutningen reddet på streken av en forsvarer.

Sander J. Grønsdal avslutter fra fem meter
Ballen treffer innsiden av stolpen og går ut igjen

Det første kvartert burde gitt Osterøy en klar ledelse, hjemmelaget sine visitter har så langt vært
ufarlige.
Helt til de får en corner. Den faller ned på bakerste stolpe der en umarkert
Simon Moberg Søvik enkelt kan sette inn 1-0.
Fem minutter seinere tror «alle» at det står 1-1. Ett innlegg fra venstre ender opp hos
Emil A. Solberg som stiger til værs. Headingen går i en bue over keeperen som er på halvdistanse,
men selv om Jo Solberg jublet for scoring lurte han ikke dommeren. Avslutningen havnet oppå
nettaket.
Den neste sjansen er det Fredrik Evensen som får da han blir spilt fri på høyrekanten. Han setter
fart og skjærer inn i feltet. Vinkelen blir for spiss og keeper redder greit.

Litt rettferdighet skulle det bli på Kuventræ etter 27. minutter, da Osterøy får frispark litt ute til høyre.
Fredrik Evensen slår inn på bakerste der Torbjørn Hovden vinner duellen. Headingen er ikke all verden
men den er lur nok til å lure keeper. Headingen går ned i bakken sammen med keeper som ikke
henger med da ballen spretter over den liggende målvakten. 1-1!
Osterøy skulle få en ny feit sjanse rett før pause. Torbjørn Hovden er i ett fint driv på venstresiden
og vender opp før han spiller på tvers til Emil A. Solberg som får avsluttet fra 17. meter. Skuddet
er godt og overlister keeper, men igjen smeller ballen på innsiden av stolpen og ut bak en utspilt
keeper.
Til pause står det utrolig nok 1-1.

Os best etter pause

Hjemmelaget kommer ut som ett helt nytt lag etter pause samtidig som de også har justert
forsvaret sitt.
Vi ble løpende mye imellom og fikk ikke de samme rommene i angrep som før pause.
De første tyve minuttene skaper vi ingenting, Os er stadig frempå med farligheter nå.
Mathias Riple varter opp med mange strålende redninger i denne perioden og holder oss
inne i kampen.
Vår eneste store sjanse etter pause er det Torbjørn Hovden som får. Han blir spilt fri
til venstre av Emil A. Solberg.
Hovden finter lett vekk stopperen og prøver å «curle» ballen i lengste kryss, desverre skyter Hovden
utenfor.

Avgjørelsen faller etter 82. minutter. Sander J. Grønsdal lager frispark på høyre siden, vi «sover»
litt da dommeren gir Os 2 fordel i den situasjonen. Hjemmelagets Jonas F. Hovland blir spilt
igjennom på høyresiden og holder både Ivar B. Nordbø og Anders Hatland bak seg før han
setter ballen i nettet bak Mathias Riple.
Vi klarer aldri å svare på tampen og Os 2 vinner 2-1. Med tanke på vår gode første omgang
er det bittert å ikke få med seg noe som helst fra Kuventræ.
Mandag 22.5 kl. 19:00 er det hjemmekamp mot Norheimsund.