4. div: Osterøy tok tre poeng i dramatisk serieåpning

Endelig er sesongen i gang!I forhold til 2022-troppen har det vært flere endringer.

Fra fjorårets tropp er mange rutinerte spillere vekke. tre er kommet inn samt flere ungeer hentet opp i A-troppen.

Benjamin Kleppe. Bjørnar Tveit. Elias Aspevik. Robert Dyvik. Morten Vevle. Anders Hatland. Herman Beckstrøm og Henrik Brandtun er ute fra i fjor. inn har Ivan Muratovic.  Andreas Kvåle og Peter Vrbancic kommet. Morgan Ahmer sin låneavtale fra i fjor er også gjortpermanent fra Brann.

Egne ungdommer er i 2023 tatt opp i A-troppen; Fredrik Lone Kallekleiv. Daniel Rebnord-Johnsen. Johannes Solberg Loftås. Leander Raknes og Julian Eriksen.

Det var en spent gjeng som tok turen til vakre Hardanger til serieåpning fredag kveld.

Ivar Bernes Nordbø. Tristan Ahmer. Mathias Riple og Torbjørn Hovden er skadet og var ikke medi troppen mot Øystese.

Dramatiske minutter før pause

Så tilbake til fredagens kamp mot Øystese/Norheimsund.Vi får en drømmestart og tar ledelsen etter ti minutter etter en dødball. Fredrik Evensen slåret frispark inn i feltet der en av hjemmelagets spillere er uheldig og header ballen i eget nett.

Fredrik Evensen slår frisparket i forkant av ledermåletØystese-spilleren header ballen i egen mål. hardt presset av Morgan og egen keeper.

Vi er det førende laget etter scoringen men flere mål blir det ikke de neste minuttene. Så skjer det somsetter en støkk i alle på og rundt banen.

I duell med en Øystese-spiller går Fredrik Evensen i bakken med hodet først og blir liggende urørlig.Fredrik får kjapp hjelp fra sidelinjen samtidig som 113 blir ringt.

Etter ti minutter reiser Fredrik seg og blir hjulpet av banen og videre til Haukeland i ambulanse.Fredrik ble utskrevet lørdag og slapp unna med «bare» en kraftig hjernerystelse.

Når spillet blir satt i gang går det ikke mange minuttene før vi øker til 0-2. Vi kombinerer kjapt fra spiller tilspiller før Steffen Rød Låstad mottar ballen på tyve meter.Steffen avanserer litt før han limer ballen i krysset via tverliggeren med sin venstrefot. Spilt 31. minutter.Kandidat til årets mål allerede i første runde?

Like etter gir vi bort et mål til hjemmelaget – et innlegg fra venstre skal Ivan ut å plukke men glipper ballen. Anders Botnen reagerer kjappest og tupper inn 1-2.

To kjappe før pause

Selv om vi fikk en i trynet gir vi dobbelt tilbake før lagene går til pause.Etter 37. minutter øker vi til 1-3 – Niklas sender en strøken ball igjennom til Steffen som er på løpi bakrommet.Da keeper kommer på halvdistanse runder Steffen sisteskansen og sender ballen i nettet fra 20. meter.

Minuttet før pause før vi corner som Niklas sender inn i feltet – Morgan Ahmer er suveren i boksenog stanger inn vårt fjerde! 1-4 halvveis.

Steffen runder keeper før han øker til 1-3Morgan er suveren i boksen og øker til 1-4

Kontrollerte inn tre poeng

Den andre omgangen var knapt i gang før vi får en corner fra venstre. Steffen slår en god corner somskrur inn mot keeper. Ballen går i tverligger og faller ned på et par meter. Der er Ørjan kjappestfrempå og øker til 1-5!

Vi styrer fremdeles kampen og er det beste laget. men ballen finnerr ikke nettmaskene før det er spilt72. minutter.Hjemmelaget klarerer en ball fra eget felt – men klareringen går rett i beina på Niklas.Niklas curler ballen utenfor keepers rekkevidde og øker ledelsen til 1-6. Ny flott scoring i Øystese.

På slutten blir det «Hawai-fotball» der ballen det blir sjanser i begge ender – i stedet for å roe nedblir vi med på «kjøret»

Hjemmelaget kommer best ut av det på slutten og får inn to noe enkle mål bak Ivan – seieren varaldri truet og vi tar de tre poengen vi på forhånd ønsket å ta.

På lørdag er det hjemmekamp i Fugledalen kl. 15 – da kommer Odda på besøk.

Andreas Kvåle debuterte for OsterøySteffen scoret to – denne sjansen ble reddet på strekenFredrik Evensen kunne heldigvis forlate banen for egen maskin etter smellen i 1. omgangSteffen scorer sitt andre for dagenØrjan. Morgan. Even og Jørgen jubler for 1-4Ørjan scorer rett etter pauseDet må feires!Niklas curler inn vårt siste målTorbjørn er ute med brudd i hånden – men dommeren fikk merke at han var på sidelinjenJulian fikk sin femte A-kamp mot Øystese og kommer til å få mye spilletid i 2023Johannes Solberg Loftås er en friskus vi skal få mye glede av Ivan vendte tilbake til Osterøy før sesongen etter et opphold i VHFK

Fakta:

Øystese/Norheimsund – Osterøy IL     3-6    (1-4)

4. div. BA-ligaen avd. 01

Øystese Idrettsplass. 14. April 2023

Tilskuere: Ca. 200

Dommere: Khalid Emad Al-Rantisi. Flaktveit. Sander Nielsen. Fri (AD1) og Fredrik Turøy. Søre Neset (AD2)

0-1 Selvmål (10) Assist: Fredrik Evensen

0-2 Steffen Rød Låstad (31) Assist: Mathias Jørgensen

1-2 Anders Botnen (37)

1-3 Steffen Rød Låstad (39) Assist: Niklas K. Solberg

1-4 Morgan Ahmer (44) Assist: Niklas K. Solberg

1-5 Ørjan Tepstad (49) Assist: Steffen Rød Låstad

1-6 Niklas K. Solberg (72)

2-6 Anders Botnen (76)