5. Div: Fortjent seier mot Baune

Av: Thor-Eivind Mjelde

Etter to strake poengdelinger i sesongstarten var det viktig for Osterøy å ta tre poeng
fredag kveld mot Baune.
Osterøy fikk en strålende start i solsteiken på Hatland. Allerede etter 4. minutter tar
hjemmelaget ledelsen.
Sander Midttun Solberg jobber seg fri i feltet og får avsluttet fra noe spiss vinkel,
avslutningen er ikke all verden men den går utenfor keepers rekkevidde og treffer
innsiden av stolpen.
På streken har Torbjørn Hovden en enkel jobb med å score kampens første mål.
Osterøy tok kommandoen i kampen tidlig og var det laget som prøvde mest i Fugledalen.
Baune er «tunge» i boksen og satset for det meste på lange baller inn i feltet eller
dødballer.
Den første farligheten kommer på en dødball, en innoverskrudd corner treffer tverligger
og spretter ut i feltet. Men Osterøy får klarert ballen vekk.
Etter ett kvarter er det Fredrik Evensen som får en stor sjanse til å øke til 2-0. Ett
innlegg faller ned til Evensen på hjørnet av femmeteren, Evensen tror han har dårligere
tid enn det han har og skyter over på første berøring.

Sander Midttun Solberg skyter fra noe spiss vinkel
Ballen går i stolpen og triller langs streken
Torbjørn Hovden kan ikke unngå å score på returen fra stolpen

Baune skulle få en gedigen sjanse etter halvspilt omgang. Ett innlegg fra høyre treffer en umarkert
Baune-spiss som header fritt fra fem meter. Headingen er ikke god nok til å overliste Mathias Riple
som varter opp med en flott redning.
Osterøy trykker på og er det beste laget og får ett par sjanser til før pause. Ivar Nordbø Bernes
slår ett godt innlegg fra venstre som Fredrik Evensen får til en god avslutning med hodet. Keeper
redder til corner.
Rett før pause kommer Evensen seg fri i feltet og slår «45» ut til Sander Midttun Solberg som får
ett godt treff på avslutningen. Desverre går skuddet i en forsvarer.
Osterøy leder fortjent 1-0 halvveis.

Jørgen Vevle scoret i sin tredje strake kamp

Etter pause er det Osterøy som får omgangens første halvsjansen. Corner fra Evensen havner
hos Torbjørn Hovden på hjørnet av femmeteren, desverre går avslutningen langt over.
Ett av kampens øyeblikk skjedde like etter. Baune får en stor sjanse etter ett innlegg i
boksen.
Baunes Kim Kristoffersen får kjempetreff og ballen har retning mot venstre kryss. Der
«ligger» Mathias Riple og venter og får reddet til corner. En kjemperedning av Mathias som
var en av banens beste i dag. Flere gode redninger og trygg som få i feltet.
Neste mulighet får Osterøy etter flott spill. Ivar Nordbø Bernes blir spilt fri og får skutt fra
16. meter.
Han prøver å curle ballen i lengste hjørnet og klarer det nesten. Baunekeeperen redder og må
gi en retur som ikke ruller vår vei.
Etter ti minutters spill av andre omgangen får Baune betalt for en av de mange lange ballene.
Ett frispark blir slått inn i feltet der det blir mange dueller før ballen faller ned til Tord
Morken som scorer fra kort hold.  «Drittmål» å få imot!

Like etter bør Osterøy ta tilbake ledelsen, først blir Torbjørn Hovden spilt igjennom aleine med
keeper.
Hovden runder keeper og skal bare sette ballen i det tomme målet. I siste sekund blir han
taklet og det hele ender med en corner.
I neste angrep er det enda nærmer scoring for Osterøy. Hovden løper seg fri og spiller ballen
på tvers til Fredrik Evensen som skyter fra 16. meter. Avlsutningen er god og går forbi en
stillestående keeper. Desverre går ballen på innsiden av stolpen og ut.
De neste minuttene er det dødballer som skaper mulighetene for begge lag. Både Osterøy
og Baune er småfarlige på cornere.
Og etter 77. minutter er det på en corner vi tar tilbake ledelsen. Fredrik Evensen slår
ballen perfekt på første stolpe, der Jørgen Vevle scorer kontant med en heading. 2-1 til Osterøy!
De siste minuttene ble nervepirrende og det ble enda mer lange baller fra Baune uten at det
ble de helt store sjansene.
Da dommeren blåste for full tid var det en glad og lettet Osterøy-gjeng som fikk beholde alle
tre poengene og avvanserte til tredje plass på tabellen før resten av helgens serierunde.
Allerede på Mandag er det ny hjemmekamp, da kommer Juristforeningen på besøk.

Jørgen Vevle stanger inn seiersmålet mot Baune
Da blir det godstemning
Mathias Riple var en av banens klart beste i dag. Her varter han opp med en strålende redning
Også feltarbeidet var strålende!
Osterøyforsvaret demmet godt opp for Baunes «tunge» angrep
Dommeren mått kalle inn til «møte» på sidelinjen da begge lags trenere ikke var helt fornøyd med