G19: Sikret opprykk til 1. Divisjon med storseier mot Arna-Bjørnar

Av: Thor-Eivind Mjelde

Tirsdag kveld kunne juniorlaget sikre opprykk til 1. Divisjon med seier mot
naboene fra Arna. Så langt denne sesongen hadde de vunnet alle sine fem kamper i 2. Divisjon.
Osterøy tok kommandoen i oppgjøret men kom ikke til de store sjansene det første kvarteret.
Den første sjansen fikk Emil A. Solberg etter 15. minutt. En liten stikker fra Benjamin Kleppe
og Emil drar seg lett fri. Skuddet blir reddet av keeper. Stor sjanse!
Arna-Bjørnar fikk lite og ingenting til før pause. Noen få skuddforsøk var det nærmeste de kom uten at
Adrian Piekos hadde store problemer mellom stengene.
Så kommer sjansene på rekke og rad for Osterøy.
Først skyter Fredrik Evensen fra 20. meter, så er det Roy Harald Tangerås som avslutter fra
fem meters hold.
På returen fra Tangerås får Joachim Aarbakke til en god avslutning. Keeper redder alle.
Og sånn fortsatte det…..
Markus Rød Låstad blir spilt fri av Evensen like etter, nok en gang er keeper på rett plass.
Utrolig nok gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Emil A. Solberg fikk kampens første store sjanse

Ekte hattrick av innbytteren

Etter pausen kom både Ivar Nordbø Bernes og Sander Johnsen Grønsdal inn. De skulle markere
seg med en gang.
Grønsdal spiller umiddelbart Bernes igjennom, men keeper redder nok en gang en mot en.
Skulle det bli «den dagen»?
Så skulle det løsne, til gangs! Fredrik Evensen spiller Roy Harald Tangerås fri på høyrekanten,
han skjærer inn i feltet og setter ballen forbi keeper. 1-0, veldig fortjent! 47. minutter spilt.
I det neste angrepet skulle det bli 2-0. Grønsdal finner nok en gang Bernes ute til venstre.
Resten fikser Bernes på egenhånd. Drar av en forsvaret og hamrer ballen i mål.
Like etter øker vi til 3-0. En av mange cornere skulle gi uttelling. Nok en gang er det
Bernes som scorer, han er på rett sted til rett tid inne i feltet og scorer igjen.
Vi rundspiller gjestene fra Arna, og vi øker til 4-0 etter 54. minutter. Nok en gang Ivar N. Bernes!
Benjamin Kleppe spiller ut til Bernes på venstrekanten. Han skjærer inn nok en gang og skyter
fra 15. meter.
Skuddet går rett på keeper som bare får slått ballen rett opp i luften. Ballen daler til slutt ned i målet.
Ekte hattrick av Bernes på fem minutter!

Etter 59. minutter øker vi til 5-0. Fredrik Evensen strør om seg med gode pasninger,
denne gangen til Roy Harald Tangerås som scorer sitt andre for dagen.
Så brenner vi noen sjanser før vi scorer kampens fineste mål. Tangerås kommer seg fri på
høyrekanten etter flott spill, fra dødlinjen slår han ballen «45» til Benjamin Kleppe som scorer
sikkert. 6-0.
Etter en fantastisk første halvdel av andre omgangen slipper vi oss litt nedpå.
Gjestene kommer seg til to sjanser etter litt klabb og babb i feltet. De får redusert to ganger på sine
to eneste skikkelige sjanser i kampen.
På tampen skaper vi to sjanser til. Først ved Thomas Mosevoll som kommer til avslutning
som keeper redder. Så er det Ivar N. Bernes som igjen lader kanonen fra 16. meter.
Flere mål ble det ikke, Osterøy vinner lekende lett 6-2 mot Arna-Bjørnar.
Selv om opprykket allerede er sikret har laget en kamp igjen i 2. divisjon.
Åsane 1 er siste motstander før ferien, 14. Juni på Myrdal kunstgress.