elleville hjemmekampen mot Follese på onsdag der vi tapte 4-5, skulle

Kampen startet i ett rolig tempo. Åsane trillet mye ball i de bakre rekker,
Etter rundt ti minutter kommer Benjamin Kleppe seg fri og er på full fart
igjennom. Like utenfor 16-meteren blir han felt, dommeren viser det gule
kortet til Åsane-spilleren. Det kunne og burde kanskje vært rødt!
Benjamin Kleppe løper fra Åsane-forsvareren……
……..Åsanes spiller nr. 8 var nok fornøyd med det gule kortet.

Kampen fortsatte i det samme sporet, veldig lite som skjedde foran målene og de store sjansene uteble.
Osterøy var nærmest ved Jørgen Vevle, men han klarte ikke å få til avslutning da han plutselig var alene foran
keeper.
Åsane hadde fint lite å komme med de også før pause, men etter 37. minutt får de ballen i mål bak
Mathias Riple.
Etter klabb og babb i feltet ligger ballen plutselig i nettet. Åsane leder 1-0! Foruten scoringen var Åsane
nærmest på ett godt frispark som Mathias Riple redder strålende.

Etter litt frem og tilbake…..
…….ender ballen i mål for Åsane 2.
Mål? Neida, denne redder Mathias Riple!

Strålende avslutning

Ved halvtid måtte vår kaptein, Anders Hatland, gi seg med skade. Inn kom Øyvind Tysse og Torbjørn Hovden
overtok kapteinsbindet. Og vår nye kaptein for dagen skulle levere varene!
Åsane starter den andre omgangen best og de får også en stor sjanse tidlig. En heading fra god posisjon
går rett på Mathias Riple.
Åsane triller mye ball i de bakre rekker før de plutselig setter opp tempoet og blir småfarlige.
Så etter 61 minutt endrer kampen seg totalt! Øvyind Tysse sender en pasning igjennom til Torbjørn Hovden.
Med to-tre motspillere rundt seg, så løper Hovden seg fri og sender i vei ett skudd fra 17-18 meter. Skuddet
suser inn i keepers nærmeste hjørnet. 1-1 på Myrdal Kunstgress!
Dette endrer kampbildet! Åsane blir plutselig stresset og får ingenting til. Like etter utligningen burde Osterøy
tatt ledelsen. Øyvind Tysse kommer skrått inn alene med keeper, men skuddet går rett utenfor.
Men Osterøy er klart best i denne perioden, og etter 71. minutt tar vi ledelsen. Fredrik Evensen som hadde
en ny god kamp, kommer seg fri i feltet. En blanding av skudd og innlegg ender opp hos Torbjørn Hovden
som styrer ballen i mål. 1-2!

Torbjørn Hovden utligner til 1-1.
Øyvind Tysse burde gitt oss 1-2…
….men Fredrik Evensen sender ballen til Torbjørn Hovden som gir oss 1-2 like etter.

Skulle det holde denne gangen? Rundt 20 minutter igjen av kampen. Men i denne kampen er det Osterøy som
vil mest. Vi fortsetter i samme tempo. Jobber knallhardt for hverandre og skaper sjanse på sjanse.
Fem minutter etter 1-2 øker vi til 1-3. Sondre Mjelde jobber knallhardt på en ball Åsanebacken bør ha kontroll
på. Mjelde er knallsterk i duellen og vinner ballen, slår så ett perfekt innlegg mellom keeper og backrekke til
Øyvind Tysse som enkelt kan score. 1-3 etter 76. minutt.
Åsane resignerer og får ingenting til. Dette må holde!
Og denne gangen tok vi ikke «en Follese», vi holdt tett bakover og etter 86. minutt kommer Fredrik Evensen
seg fri i feltet nok en gang. Lik situasjon som på 1-2 målet, men denne gangen var det ingen målsnik foran
mål. Skuddet til Evensen lurte seg i mål via keeper. Nok en gang scorer vi fire mål på avdelingens beste lag og
vinner fortjent 1-4.

Åsane 2 – Osterøy IL        1-4   (1-0)