Løp nr 3 –   2. juni Husavatnet (løpet er flyttet fra 31. mai til 2. juni)
Løp nr 4 –  14. juni Lysløypen på Vare

Løpsdatoer høst 2016:

Løp nr 5 – 31. august
Løp nr 6 – 20. september sprintcup/Osterøykarusell Valestrandsfossen
Løp nr 7 – 5. oktober (løpet er flyttet fra 28.septemer til 5.oktoberi) – Oppmøte kl. 17.45 ved Hatland (friidrettsarena) for felles avrese til hemlig lokasjon på Lonevågkartet.

Startpenger: 30kr per løp eller 200 kr for alle osterøykaruseller og medlemsskap i Osterøy IL orientering.

Regler:

I Osterøykarusellen blir det laget 3 løyper og det vil bli lagt opp til totalt 6 klasser. Alle klasser utenom Kort og godt har jaktstart på siste løyoet. Klassene er:

Løype: Klasser: Vanskelighetsgrad:
Lang og tøff Herrer og Damer Tricky men overkommelig for uerfarne voksne.
Mellomhard Gutter og Jenter Tilpasset for uerfarne ungdommer opp til 14 år.
Kort og godt Smågutter og Småjenter Tilpasset for 10-åringer

Poengregler: Følgende formel brukes: P = t/T x 1000 der P = poeng t = vinnertid T = egen tid. Tidene regnes i sekunder. Resultatene fra de tre beste løpene teller i sammendraget som utgangspunkt for jaktstarten. Ved beregning av starttid i jaktstarten er 3 poeng = 1 sek. Altså hvis du for eksempel er 30 poeng bak lederen etter 5 løp løper du ut 10 sekunder bak på jaktstarten.