Løpsdatoer 2015:

Løp nr 1 Fellesstart 28. april oppmøte badeplassen ved Husavatnet
Løp nr 2. Mellomdistanse 26. mai oppmøte badeplassen ved Brakvatnet
Løp nr 3. Kortdistanse 09. juni oppmøte Montessoriskolen Hosanger
Løp nr 4. Langdistanse 25. august oppmøte lysløypa på Vare. (Osterøymesterskapet)
Løp nr 5. Kortdistanse 08. september oppmøte Montessoriskolen Hosanger
Finale med Jaktstart 22. september oppmøte badeplassen Brakvatnet

Startpenger: 30kr per løp.

Regler:

I Osterøykarusellen blir det laget 3 løyper og det vil bli lagt opp til totalt 6 klasser. Disse er:

Løype: Klasser: Vanskelighetsgrad:
Lang og tøff Herrer og Damer Tricky men overkommelig for uerfarne voksne.
Mellomhard Gutter og Jenter Tilpasset for uerfarne ungdommer opp til 14 år.
Kort og lett Smågutter og Småjenter Tilpasset for 10-åringer

Poengregler: Følgende formel brukes: P = t/T x 1000 der P = poeng t = vinnertid T = egen tid. Tidene regnes i sekunder. Resultatene fra de tre beste løpene teller i sammendraget som utgangspunkt for jaktstarten. Ved beregning av starttid i jaktstarten er 3 poeng = 1 sek. Altså hvis du for eksempel er 30 poeng bak lederen etter 5 løp løper du ut 10 sekunder bak på jaktstarten.

Oppmøte badeplassen Husavatnet.
Starttid fellesstart: Lang og tøff kl 18.35 Mellomhard kl 18.30. Det er lov og følge barn gjennom løypen Kort og Lett før egen start.

Spredningsmetode:
I Lang og tøff løypen vil det være brukt spredningsmetode. Dette er for å unngå at folk bare kan løpe etter hverandre. Ved sommerfuglgafling(se figur) vil en løper løpe f.eks. rekkefølgen 4-x-6-7-x-9-10-x-12 mens en annen løper vil ha rekkefølgen 4-x-9-10-x-6-7-x-12. På denne måten vil løperne ha løpt den samme løypen når de er ferdig med sommerfuglen selv om noen løp den ene vingen først og andre løp den andre vingen først. Hvilken Ģvingeģ du skal løpe først kommer klart frem av kartets nummerering. Bare løp rekkefølgen på ditt eget kart så går det bra. NB! Husk å stemple på midtposten (x) hver gang du passerer denne altså 3 ganger.