6. div: Seier mot «Den hvite dame»

Lørdag kom «den hvite dame» på besøk i Fugledalen. Fotlandsvåg leder avdelingen
og hadde bare ett tap før lørdagens lokaloppgjør. Det kom i bortekampen mot
Eidsvåg tilbake i April.
Gjestene måtte klare seg uten de tidligere OIL-spillerne, Ørjan Kleppe (skade) og
Emil Ahmer Solberg (karantene), noe som svekket gjestene.

Sol og rundt 100 tilskuere skapte en fin ramme i Fugledalen.

Osterøy starter kampen best og har mest ball, den første halvsjansen kommer
før det er spilt ti minutter. Bjørnar Tveit skyter like utenfor fra seksten meter.
At Fotlandsvåg har fart i angrepsrekken visste vi, og etter 13. minutter utnytter de
det da en lang ball i bakrom finner Øyvind Tysse som kommer aleine med
Fredrik Lone Kallekleiv.

Tysse er iskald og lobber ballen over Kallekleiv og i mål. 0-1 til Fotlandsvåg.

Øyvind Tysse gir Fotlandsvåg ledelsen
Spenstig feiring
Drømmestart for serielederne

Vi har fremdeles mest ball og styrer spillet uten at vi skaper de helt store sjansene. Det er helt til det
er spilt 28. minutter.
Ivar Bernes Nordbø presser Didrik Bratli til å gjøre feil og snapper ballen – Ivar setter fart rett mot mål
og skyter velplassert i lengste hjørne. 1-1 på Hatland.

I denne perioden er vi gode og like etter 1-1, har vi snudd kampen.

Først kommer Even Fotland til avslutning som Michael Kåre Vikne først redder. På den løse ballen etter
keepers retur vinner vi flere dueller inne i Fotlandsvåg sitt felt.
Torbjørn Hovden vinner først en hodeduell med Erlend Risholm, før Ivar Bernes Nordbø får pirket ballen
tilbake til Hovden etter en duell med Didrik Bratli og Sebastian Myking Sunde.

Fra åtte meter kan Hovden prikkskyte ballen med innsiden av høyrefoten i lengste hjørne bak Vikne i
Fotland-målet. 2-1!

Lagene går til pause på 2-1 til Osterøy 2, en fortjent ledelse etter en god omgang.

Flere diskuterbare situasjoner

Etter en rolig og gemytlig første omgang tar det litt fyr umiddelbart etter sidebytte.
Etter 54. minutter scorer Fotlandsvåg på en retur fra Fredrik Kallekleiv. Dommer dømmer offside,
noe som de fleste var uenige i.

I påfølgende angrep scorer Osterøy 2 og øker til 3-1.

Even Fotland slår inn et innlegg fra høyre som Fotlandsvåg skal ha god kontroll på. Men Fotlandsvåg roter
det til for seg selv. Sunde og Vikne går opp i samme duell og ballen faller ned på streken.

Elias Aspevik får en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Torbjørn Hovden scorer vårt andre mål
To Fotland-spillere går i samme duell
Elias Aspevik kan juble for 3-1

Aspevik kunne og burde økte ledelsen like etter da han kommer aleine mot keeper – fra litt skrått hold
skyter Aspevik like utenfor.

I siste halvdel av omgangen er gjestene best og har flere gode muligher.

Vi skaper den neste Fotlandsvåg-muligheten selv da et dårlig tilbakespill holder på å bli snappet opp.
Fredrik Kallekleiv klarerer til corner.

Så blir gjestene snytt for scoring og en viktig redusering på tampen – ett skudd fra distanse går i tverligger og
ruller tilsynelatende bortover streken.
Fredrik Kallekleiv stuper etter ballen og får slått den vekk! Var den inne? Ja, den var nok det!

Dommeren får det ikke med seg og da ender kampen med 3-1 til Osterøy 2!

Kanskje det skulle vært assistentdommere på linjene også i 6. divisjon? Er ingen enkel øvelse for dommer å få