4. Div: Årsbeste da «King Benny» scoret fire

Av: Thor-Eivind Mjelde

Lørdag tok A-laget i mot Tertnes i det som skulle bli en fest fra start
til slutt. Gjestene slo oss 5-2 i vår og lå på 4. plass før kampen på Hatland.
Med seier ville de ha god kontakt med lagene foran seg i opprykkskampen.
Vi har imponert poengmessig etter ferien to gode bortekamper med Arna-Bjørnar (seier 2-3)
og Fyllingsdalen 2. (2-2)

Vi måtte klare oss uten Glenn Andre Aarbakke, (karantene) Vidar Fossdal valgte å endre
formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3 mot Tertnes.

Allerede etter ett par minutters spill kommer vår første sjanse – Benjamin Kleppe snapper opp
ett dårlig tilbakespill og avslutter i stolpen fra litt dårlig vinkel.
Like etter får vi to cornere, den første fra Fredrik Evensen blir headet ut til ny corner fra
motsatt side.
Jørgen Vevle slår den neste med stor kraft og skru – ballen smeller i tverligger og faller ned
to meter fra streken. Der kommer Benjamin Kleppe og scorer enkelt. 1-0!

På vår tredje sjanse skulle det blir 2-0, Sander Midttun Solberg slår en perfekt ball i bakrom
mot Benjamin Kleppe.
Benjamin Kleppe løper fra begge stopperen før han setter ballen kontrollert nede i keepers
høyre hjørne.

Jørgen Vevles corner smeller i tverligger
Benjamin Kleppe setter inn 1-0

Utover i omgangen er det gjestene som har ballen mest, men sliter veldig med å skape noe farligheter.
Ett par skudd får de løsnet, men noe mer enn en halvsjanse pluss skaper de ikke. Mathias Riple hadde
en rolig omgang mellom stengene.

Etter vel halvspilt omgang måtte Johannes Hatland forlate banen med en skade, inn kom Jonas Lillejord.
Så varter vi opp med ett flott angrep som ender med ett aldeles nydelig mål – av «King Benny» igjen!

Anders Hatland spiller langt opp mot Fredrik Evensen ute til høyre, Fredrik spiller inn sentralt til Sander
Midttun Solberg som igjen spiller videre til Benjamin Kleppe like utenfor sekstenmeteren.
Benjamin Kleppe rundlurer Henrik Bjarte Reigstad før han hamrer ballen i nettaket med «feil» fot.

Til pause ledet vi 3-0, etter tre mål på fire sjanser. Tertnes hadde mest ball, men uten å bli veldig
farlige.

Tertnes lille håp om poeng ble knust like etter pause

Tertnes sin pauseprat gikk nok ut på å nullstille og gå for en tidlig redusering – det gikk skeis!
Få minutter er spilt av den andre omgangen da vi får frispark. Ballen blir slått inn i feltet til Tertnes,
der Benjamin Kleppe kommer mellom en utrusende keeper og en Tertnes-forsvarer. Keeper havner
på halvdistanse og Kleppe kan heade inn sitt fjerde mål for dagen.

Benjamin Kleppe hamrer ballen i nettaket og fullfører sitt hattrick
Benjamin scorer med hodet og punkterer kampen like etter pause

Like etter spiller vi gjestene helt ut i etter alle kunstens regler – ballen går kjapt fra mann til mann før
det er Benjamin Kleppe og Fredrik Evensen som kombinerer sammen ti slutt.  Kleppe spiller inn til Evensen
som scorer fra seks meter. 5-0!

Ballinnehavet etter pause er ganske likt, men Tertnes klarer ikke å spille seg til en eneste god sjanse.
Vi er over de og kriger ned gjestenes forsøk gang på gang.
Fredrik Evensen er nære på å øke ledelsen etter ett fantastisk raid fra egen halvdel av Sander Midttun
Solberg. Pasningen ut til Evensen er perfekt, avslutningen fra sekseten meter er god, men stryker feil
side av stolpen.

Andreas Neu Beckstrøm trengte kun tre minutter på banen som innbytter før han kom på scoringslisten.
Ivar Bernes spiller ut til Beckstrøm som prøver ett skudd fra seksten meter. Skuddet er hardt og lavt og
går inn i keepers lengste hjørne. Da var det 6-0.

På overtid skulle innbytter, Magnus Hestnes, få sin første scoring for sesongen. Fredrik Evensen kommer
seg fri helt nede ved dødlinjen før han slå 45 gradert ut til Magnus Hestnes som etter to skuddforsøk
scorer fra fem meter.

Dermed ender kampen hele 7-0 til Osterøy – klart årsbeste av våre menn. Dette var solid!

Benjamin Kleppe ble kåret til «Dagens Ostring» av juryen.

Neste kamp for A-laget er borte mot Vestsiden Askøy, lørdag 31. August.