5. Div: Osterøy gjorde jobben mot Nymark

måtte klare oss uten Ivar Bernes Nordbø (karantene) og Johannes Hatland (skadet)
Gjestene fikk kampens første mulighet da de fikk corner etter tre minutter.
Ganske så umakert for Nymark-spilleren gå opp å heade, men kommer ikke nok
over ballen og header over.

Det skulle gå over 20. minutter før Osterøy får noe som ligner en målsjanse,
ett god angrep der vil «ruller opp» Nymarks forsvar. Det går fort i fra høyresiden
til ballen ender hos Herman Beckstrøm på motsatt side.
Herman skyter godt fra 20. meter men ballen går like utenfor. Det var det nærmeste
Osterøy kom scoring før pause.
På tampen av omgangen fikk vi tre nye halvsjanser i form at tre skudd,
to fra Glenn Andre Aarbakke og ett fra Torbjørn Hovden.
Ved halvtid stod det 0-0 etter en rotete omgang der ingen av lagene var gode.

God steming før kampstart

Tre fortjente poeng til slutt ga luke i kampen om opprykk

Osterøy tok kommandoen etter pause og hadde mer trøkk en før pause. Det første kvarteret i 2. omgang
presser vi på for en scoring.
På nytt er det skudd vi forsøker – først skyter Benjamin Kleppe over fra 20. meter før Fredrik Evensen
tvinger frem en god redning like etter.
Det gode trykket skulle gi uttellling etter en corner fra Evensen etter 53. minutter. Han slår ballen
perfekt inn midt foran mål der gjestene roter ballen i eget nett til 1-0 på Hatland. Osterøy leder fortjent
så langt.

Etter 60. minutter er Evensen nære igjen da han spiller vegg med Sander Midtun Solberg før han kommer
til en god skuddmulighet. Gjestene får blokkert i siste sekund til en corner som ikke ga resultat.

De siste tyve minuttene stod kampen å vippet – gjestene burde utlignet etter en corner i det
73. minutt. Helt umarket header Nymark-spilleren utenfor.
Like etter blir Glenn Andre Aarbakke spilt igjennom, men hardt presset av forsvaret blir avslutningen
grei å redde for Nymarks keeper.
Roy Harald Tangerås var kommet inn for Torbjørn Hovden og bruker å markere seg når han
får sjansen – også denne gangen.

Etter 87. minutter får Osterøy corner som Evensen tar – den blir klarert tilbake til Evensen som
legger flott inn på bakerste stolpe der Tangerås hamrer ballen i nettaket på hel volley. 2-0 og kampen
var avgjort.
Like etter kan Aarbakke øke til 3-0 da han kommer på løp i bakrom – han runder keeper og skal
«bare» sette ballen i mål. Der er en Nymark-spiller tilbake og redder på streken.
Osterøy vinner nok en kamp denne høsten uten å imponere – seks seiere på høsten syv kamper lar
seg likevel høre.
Torbjørn Hovden ble kåret til dagens ostring av juryen.

I kampen om opprykk vant Os 2 sin kamp mot Fri med 4-3, Voss som ligger på tredje plass og «må»
vinne de resterende kampene gikk på ett lite bananskall søndag kveld da de kun fikk ett poeng
mot Varegg 2 (3-3)
Dermed har både Osterøy og Os 2 ett godt grep om de to øverste plassene som gir opprykk.

Det gjenstår kun fire kamper denne sesongen og neste kamp er borte mot Søfteland.
Den spilles lørdag 29. September kl. 13:00.