Osterøy har hatt en fantastisk sesong så langt og stod med åtte seiere og
Vidar Fossdal fikk en liten nøtt å knekke for å finne den beste startelleveren til
Robert Dyvik var utilgjengelig, Anders Hatland skulle egentlig starte på benken
da han har gått skadet og ikke var 100% fit. Sander Solberg var tiltenkt stopperplassen
sammen med Johannes Hatland. Da også Ivar Bernes Nordbø måtte melde forfall
skulle Anders Hatland testes på oppvarmingen før startelleveren var klar.

Anders Hatland følte seg klar og spilte samtlige 90. minutter – da ble både Sander
Solberg og Fredrik Evensen flyttet opp ett ledd i forhold til plan A.

Gjestene lå på 6. plass før kampen på Hatland og kunne med seier komme a poeng
med Voss på 4. plass.

Starten på kampen var direkte svak, gjestene var mest på hugget det første kvarteret.
Vi virket nesten litt «avskrudd» og Minde skulle også få kampens første scoring.
Vi roter vekk ballen på egen halvdel og lager frispark på 20. meter – frisparket sender
Eirik Knudsen forbi muren og i nettet bak Morten Vevle.

Torbjørn Hovden får Osterøys første målsjanse etter strålende forarbeid av Mathias Elvik

Litt etter litt tar vi over og begynner å ligne på oss selv. Spesielt på kantene er vi gode anført av begge
sidebackene, Herman Neu Beckstrøm og Mathias Elvik.
Elvik setter på turboen og kommer seg fri på høyresiden før han går ned til dødlinjen og slår ut til
Torbjørn Hovden – avslutningen fra straffemerket blir klarert ut før den rekker frem til mål.

I det 24. spilleminutt varter vi opp med ett strålende angrep. Fredrik Evensen starter det hele rundt
midtsirkelen da han slår en genial pasning ut på kanten til Herman Beckstrøm.
Herman kommer seg ned til dødlinjen før han slår førtifem grader ut til Evensen som har kommet
seg inn i boksen. Evensen skyter på direkten – knallhardt nede i næremste hjørne. 1-1!

Nå er vi skikkelig i «dytten» og har løftet oss kraftig. Herman er stadig på farten på venstresiden og
slår ett nytt godt innlegg like etter utligningen.
Denne gangen er det Hovden som får ballen i feltet – han vender opp og skyter like over.
På den andre backen er Elvik like offensiv som Beckstrøm på motsatt side.
Etter 38. minutter spiller vi Minde helt ut og Elvik kommer susende opp langs høyresiden og får
god tid til å slå inn. Desverre ender det med en corner som det ikke ble utteliling på.
Vi hadde mange cornere i første omgang og så godt som alle ble slått perfekt inn av enten
Fredrik Evensen eller Jørgen Vevle. Det ble farligheter hver gang.

Like før pause skulle vi få uttelling på en corner fra Evensen. Den innoverskrudde corneren
blir møtt av Anders Hatland på fem-seks meter. Headingen sitter klistret i keepers lengste
hjørne. Osterøy tar en fullt fortjent ledelse til pause.

En av mange cornere som skapte kaos i Minde-forsvaret.

To nye mål av King-Benny avgjorde kampen

Det ble en bedrøvelig start på de siste førtifem. De første tyve minuttene var ikke noe å skrive hjem om.
Minde var nærmest scoring og utligning til 2-2 på en corner like etter pause.
Morten Vevle redder flere ganger fra kort hold før vi får klarert vekk ballen.
Fredrik Evensen får vår beste sjanse med ett skudd like over – etter nytt innlegg fra Herman.

I det 67. minutt skulle det ta fyr – Torbjørn Hovden dribler av flere spillere og vinner duellene rundt
midten før han spiller igjennom til Benjamin Kleppe som er på løp i bakrom.
Avslutningen er av høy klasse! Keeper kommer ut på halvdistanse – Kleppe kipper ballen med kraft over
keeper og i nettet. 3-1.
Gode ti minutter senere er Kleppe på ferde igjen. Etter en corner fra Evensen blir det litt frem og tilbake
i feltet før ballen havner hos Kleppe på 20. meter. Han prøver ett skudd som ikke er all verden men
når ballen endrer retning i en Minde-spiller er keeper utspilt. 4-1 til Osterøy.

Etter dette hadde vi full kontroll på kampen og skapte noen halvsjanser som ikke ga uttelling.
Gjestene skapte fint lite og hadde resignert.
I det 86. spilleminutt entret en spillesugen Kristian Tysse banen da han erstattet Mathias Elvik.
Fra sin høyrekant fikk han to skuddmuligheter i to helt like situasjoner. Han får ballen ute til høyre
før han går inn i banen og forsøker skudd med venstre.
Han treffer godt på begge to – det første går i en stopper og ender ikke med noenting.
På overtid er det ingen som står i veien for Tysse. Han får kjempetreff fra 20. meter og ballen
suser i nettet.

Dermed vinner vi hele 5-1 på en middels dag – det er ganske greit. Vi er gode i perioder men
har også perioder som er langt fra gode. Vi har mer å gå på!
Anders Hatland ble av en jury kåret til dagens Ostring.

Vårsesongens siste kamp er borte mot formlaget Voss – Lørdag 23. Juni kl. 13:00. Etter den kampen
tar laget «ferie» og spiller ikke ny kamp før i August.

Benjamin Kleppe jobbet godt på topp og scoret to nye mål. Er nå oppe i hele 21 seriemål!
Ørjan Kleppe kriger som vanlig godt og er vond å møte for alle lag
Torbjørn Hovden med utsøkt forarbeid til den viktige 3-1 scoringen
Kampens målscorere: Kristian Tysse, Benjamin Kleppe (2), Anders Hatland og Fredrik Evensen