5. Div: Ny storseier til Osterøy

Av: Thor-Eivind Mjelde

Osterøy tok i mot Baune torsdag kveld til en typisk «sekspoengskamp»
Med seier ville vi få en luke til Baune på syv poeng, tap ville gjøre forskjellen
mellom lagene til bare ett poeng.
Baune angriper umiddelbart ute til høyre og kommer til innlegg som går bak i feltet,
der blir ballen headet inn igjen foran mål til en umarkert Tord Morken. Baune
sjokkåpner på Hatland og tar ledelsen 0-1.
Osterøy hadde banespillet de første tyve minuttene etter scoringen men det ble bare
halvsjanser så langt for Osterøy.
Det er Baune som får kampens neste sjanse – helt gratis fra dommeren.
Jørgen Vevle står i midtsirkelen med ryggen mot eget mål da han sleiver ballen bakover
i stedet for fremover. Ballen går inn til Mathias Riple som plukker opp ballen med
hendene, da han og alle andre ikke vurderte dette som ett tilbakespill.

Men det gjorde han som bestemmer – dommeren vurderte Jørgen Vevles sleiv fra
midtbanen som tilbakespill!
Baune fikk tildelt inndirkete frispark innenfor sekstenmeteren som ender med skudd
fra Tord Morken.
Johannes Hatland hadde plassert seg i keeperhjørnet for å hjelpe Mathias Riple og
ballen blir klarert på streken av Johannes.

Tord Morken setter inn 0-1 etter 38. sekunder på Hatland
Jørgen Vevle sleiver ballen bakover fra midtbanen – tilbakespill ifølge dommeren…
Baune nære 0-2 på det påfølgende frisparket innenfor sekstenmeteren

Den siste halvdelen av første omgang begynner Osterøy å skape flere og flere målsjanser.
Først kommer Fredrik Evensen på ett flott driv før han skyter ett innlegg foran mål – dessverre er
Benjamin Kleppe akkurat for seint ute til å få foten på ballen.
Etter 32. minutt kommer en ny sjanse for hjemmelaget – ett langt oppspill fra Robert Dyvik blir følsomt
tatt ned av Torbjørn Hovden før han legger ballen til rette for Benjamin Kleppe.
Upresset får Kleppe skyte fra seksten meter, men avslutningen går utenfor.
Like etter er det samme duo igjen som skaper målsjanse for Osterøy. Hovden spiller fri Kleppe som denne
gangen er inne i feltet. Godt skudd som stryker stolpen på feil side.

Alle gode ting er tre for Benjamin Kleppe – Osterøy får hjørnespark etter 37. minutter. Jørgen Vevle slår
ballen perfekt inn i feltet der Kleppe får stå helt aleine på fire meter og heade inn utligningen.
Baune har knapt tatt avspark før vi angriper igjen og får nytt hjørnespark fra motsatt side.
Fredrik Evensen slår dette hjørnesparket like perfekt som Jørgen Vevle – ballen går akkurat over luggen¨
til Baunes menn på første stolpe og Anders Hatland sender ballen i nettet fra kort hold. 2-1!

Fem minutter før pause er det Baune som får sjansen til å utligne –  nok en gang er det Tord
Morken som er farlig frempå etter ett innlegg. Headingen går like utenfor.
Osterøy er «tunge» i boksen og får ett nytt hjørnespark like før pause som kunne gitt oss 3-1.
Jørgen Vevle er igjen presis og treffer Benjamin Kleppe på akkurat samme plassen inne i feltet som
sist.
Kleppe vinner duellen på fire meter men header like utenfor denne gangen.
Dermed gikk lagene inn til pause med Osterøy i føringen 2-1, vi var det beste laget og hadde ballen
mest men Baune skapte farligheter spesielt ved spissen Tord Morken.

Benjamin Kleppe header inn 1-1
Anders Hatland får hjørnesparket i fanget og gir oss 2-1 her

Maskineriet malte Baune i senk etter pause

Den andre omgangen fortsetter som den første – Osterøy har ballen i laget og gjestene blir løpende
i mellom.
Første mulighet etter pause er det Benjamin Kleppe som får etter ett innlegg fra Johannes Hatland. Får
ikke all verdens treff med hodet denne gangen.
Etter 64. minutter er Johannes Hatland atter en gang på raid fremover – han løp og og ned på høyresiden
hele kampen og la ned mange kilometer.
Nok ett strålende innlegg som Torbjørn Hovden får hodet på – men keeper får akkurat en hånd på ballen
og får avverget.

Minuttet etter får vi ballen i nettet og øker ledelsen til 3-1. Benjamin Kleppe slår ballen i bakrom fra egen
halvdel til Fredrik Evensen.
Evensen er kjappest i duellen med stopperen og kommer aleine med keeper. Evensen holder på å
spolere sjansen med ett dårlig touch men får slengt frem foten akkurat i tide og ballen ruller i mål.

Neste scoring skulle komme på frispark ute på venstresiden da Torbjørn Hovden ble tatt. Jørgen Vevle
slår enn perfekt dødball igjen med innoverskru – Ørjan Kleppe går opp i duellen med midtstopperene
til Baune men ingen når ballen som går rett i nettet. 4-1.

Kampbildet er det samme – vi har ballen og vil angripe. Vi har en sterk tropp der sultne innbytterne
var med på å prege de siste minuttene.
Ørjan Kleppe var delaktig i 4-1-scoringen og fikk også en assist på kampens siste scoring like før slutt.

Ørjan kriger godt i mellomrommet og vinner duellen før han får gitt ballen videre til en ny innbytter –
Ivar Bernes Nordbø.
Han smeller til fra seksten meter og får kjempetreff – ballen suser i mål via stolpen.

Osterøy tar en ny overbevisende seier selv om vi fikk en dårlig start, vi spiller vårt eget spill og
skaper mange sjanser. Solid!
Johannes Hatland ble kåret til dagens Ostring.
Vi topper tabellen med fire seiere og en uavgjort etter fem serierunder med en måforskjell på
22-4.

Neste kamp for Osterøy er en ny hjemmekamp. Fredag 11. Mai kl. 19:00 møter vi Vaksdal.