Suksess med nye drakter på hovedløpet

Best gikk det for Magnus på sprinten, der han kunne notere seg med en fin 17. plass av landets 75 beste 16 åringer i orientering. På langdistansen ble det 39. plass. Fredrik gjorde en god debut under sprinten på østlandet og løp inn til en 69. plass av landets 90 beste 14-åringer. Dette er et veldig fint resultat med tanke på Fredriks korte fartstid i orientering. På langdistansen løp Fredrik inn til 2. plass i klassen for ferske o-løpere(H14-16C), noe som bare bekrefter hans potensiale.

Fredrik på pallen!

Her kommer et referat fra Magnus:

Sprinten vart ein dag eg fekk kjenne på det å strekke meg mot dei beste. Med frokost fire timar før start fekk eg god tid til å føle på dei gode og vonde følelsane før eit av årets viktigaste løp. Eg vil sjølv påstå eg har betre sjansar til å hevde meg i sprintløp enn i langløp, då eg er betre til å løpe enn å orientere…

Eg fekk meg ei god oppvarming og starten gjekk fort!

Dei fire første postane gjekk fort minus litt kluss på andre post, eg følte meg pigg. Etter dei fire første låg eg på femtende plass. På femte post kom eg mellom feil hus og brukte ein del tid på å lese meg på riktig spor, og etter denne posten datt eg til 50ende plass…

Med jevn klatring og mange beste og nest beste strekktider sprang eg fra sjette til femtende post nest best!!

På femtende post hadde eg klatret fra 50ende til 16ende plass. Dette kan eg takke hard trening i team batti for????

Men så kom 16ende post og eg sprang på feil side av et gjerde og måtte springe ca. 200meter ekstra. Noko som gjorde att eg datt ned til 23. plass igjen. Hektisk løping gjorde att eg bomma litt de to neste postene. Men med gode tider igjen helt på slutten, klatret eg til slutt opp til en god 17ende plass.

Fredrik Strand Blichfeldtt fekk også bryne seg mot dei aller beste. Som rykande fersk orienteringsløper var ikkje håpa så store men fredrik sprang inn til en solid 69ende plass i h14 av 90 startende og 81 fulførte. En solid innsats av fredrik som ved riktig trening kan bli ordentlig god!

Søndag var det langdistanse og to stolte gutter skulle løpe inn nye drakter. I eit fint terreng som eg hadde vore på treningsler i, nokre veker i forkant.

For meg skulle dette løpet vise seg til å være av en god blanding mellom idioti og god løping.

Første tre poster gjekk greit, men eg sprang roleg då desse postane var krevande og eg visste det var sjangsar for bom. Til fjerde post auka eg farten noke som skulle vise seg å være dumt. Eg rota rundt i området rundt posten og bevegte meg, utan å vite det, mot tredje post.

Frustrert, og usikker møtte eg ein kamerat fra kretsen som leda meg inn til tredje post (som eg allerede hadde vært på).

I min frustrasjon leste eg ikkje nummeret av posten så eg trudde det var fjerde post, når eg var på tredje… Så eg begynte å løpe mot femte post, utan å ha vert på fjerde og halvvegs til femte innsåg eg att eg ikkje hadde vore på fjerde post. Så eg måtte løpe tilbake til fjerde post, som eg fant greit, for så å løpe til femte. Igjen…

Til åttende post hadde eg tatt igjen min kretskamerat og vi sprang saman til niende. Eg følte eg hadde stålkontoll, noke eg ikkje hadde. Hundre meter før eg trudde posten skulle være låg posten, men sjølvsikker som eg var, tok eg ikkje posten. Men sprang vidare. Nokre hundre meter seinare insåg eg feilen og måtte springe tilbake. Resten av løpet gjekk okei minus nokre (vanlege) bommar.

Magnus i full aksjon i ny drakt!

I morgen (den 10. august) er det den prestisjefylte kretsstafetten, der hver krets stiller med lag på tvers av klubbgrensene i sitt område. Der er Magnus tatt ut på kretsens 2. lag, mens Fredrik løper på 5. laget. Lykke til!