Torsdag kveld spilte damelaget den siste kampen før jul. Osterøydamene var favoritter, men gjestene skulle selge seg dyrt.

Osterøy lå på andre plass i avdelingen med åtte poeng før torsdagens kamp mot Eidsvåg. Gjestene lå nest sist med to poeng.

Da lagene møttes i Åsane Arena i Oktober vant Osterøy 16-27 og var favoritter i denne kampen.

Vi kommer best i gang og leder oppskriftsmessig 3-2 etter 3. minutter spilt, men gjestene skal selge seg dyrt i Osterøyhallen.

De snur kampen og leder 3-5, før vi igjen scorer tre og leder 6-5. Da tar gjestene timeout og skal tette igjen i midten der våre strekspillere har fått herje.

Anført av kampens toppscorer, Karianne Salvesen, er Eidsvåg klart best de siste ti minuttene. Storskytteren til Eidsvåg scorer fem strake mål som gjør at gjestene leder 7-10 til pause.

Knallbra forsvar etter pause ga seier

Pausepraten gjorde godt for Osterøy, anført av et heroisk forsvar tar det fem minutter før vi er ajour på 10-10. To scoringer der vi spiller med en spiller mindre på banen etter en utvisning.

Salvesen som scoret syv mål før pause blir tatt ut av kampen og nedkjempet før hun fikk ladet skuddarmen – etter pause måtte hun nøye seg med en scoring.

Halvveis i omgangen leder vi 15-12.

Åtte minutter før slutt virker ledelsen trygg på 16-13, vi slipper inn kun tre mål på de første 24. minuttene! Solid jobb av forsvaret og Elin Kleppe Fossbakken mellom stengene.

Så slipper vi oss litt ned på slutten og Eidsvåg scorer tre mål på tre minutter – tre minutter før slutt er det en viss spenning på stillingen 18-16, men flere mål ble det ikke og Osterøy tar sesongens femte seier og ligger på andre plass på tabellen med ti poeng.

Nå tar Osterøydamene juleferie – neste kamp er Lørdag 20. Januar mot Nordre Holsnøy i Osterøyhallen.