Altaturneringen

Sakset fra Altaposten

Søringene inntar Altaturneringen

Av  Arne Reginiussen

Hele åtte lag sørfra har meldt sin ankomst til årets Altaturnering i håndball. Det er ny rekord.

VENDER TILBAKE:

Guttene fra Nordby var så fornøyd med fjorårets Altaturnering at klubben har bestemt seg for å sende lag i år også.

Aldri har så mange lag utenfor de tre nordligste fylkene besøkt Altaturneringen. Det gjelder både for fotball- og håndballutgaven.

 

Går ut i morgen

Påmeldingsfristen for turneringen som avvikles i begynnelsen av februar går ut i morgen. Foreløpig har fire lag utenfor Nord-Norge meldt seg på, men daglig leder i håndballgruppa, Kristin Harila, forventer ytterligere fire lag fra den sørlige landsdelen.

 

– Osterøy, Nordby, Herulf og Åndalsnes har allerede meldt seg på. I tillegg forventer vi at det kommer lag fra Ros og Stord. Noen av klubbene stiller med flere lag, totalt har åtte lag signalisert at de kommer oppover, kommenterer hun.

Gamle kjente
Flere av lagene har på forskjellig vis tilknytning til Alta.

– Lise Lotte Bruer, som trener Åndalsnes, er jo opprinnelig fra Alta, mens Herulfs trener, Arnfinn Johansen, tidligere har trent BUL. Åshill Fredriksen, som trener Osterøy, er opprinnelig fra Kvalsund, forklarer Harila.

Nordby og Ros har tidligere besøkt Altaturneringen med stor suksess og kommer derfor tilbake i år. Stord kommer som følge av at Alta har sendt lag til turneringer der.

– Vi hadde et guttelag med i en turnering i Stord. De ønsket å komme oppover da de har hørt mye bra om turneringen, opplyser turneringslederen.

Som i fjor
Selv om påmeldingsfristen går ut i morgen tror ikke Harila man vil kunne ha en fullstendig oversikt over antall lag før over helga.

– Det kommer alltid noen i siste liten. Ut fra signaler vi har fått tror vi imidlertid turneringen vil bli cirka like stor som i fjor. Noen stiller med færre lag, mens andre har flere, kommenterer hun.

Når påmeldingen er unnagjort starter arbeidet med å få på plass alt det praktiske.

– Nå blir det å gå i ett fremover, smiler Harila.

 

 

 

 

Publisert: 10.01.2007 – 17:00 Oppdatert: 10.01.2007 – 14:53

 

 

Aktivitetar

03 mar
05 mar
07 mar
10 mar
Osterøy på Tvers 1.6.2024
Start Bruvik og mål Hosanger
25 mar