LANDSKAMP NORGE – SVERIGE

 

Søndag 14.januar spiller Håvard Tvedten (bildet) og det norske herrelandslaget en av sine siste testkamper før Håndball VM i Tyskland. Sverige er motstander i Haukelandshallen, og klubbtilbudet er nå klart.

Det ordinære billettsalget starter 1.desember, og Region Vest håper på storinnrykk. Arrangementskomiteen til Euro 08 har planer om å teste ut sitt apparat i forhold til det arrangementstekniske. Landslagstrener Gunnar Pettersen ser også frem mot kampen med spenning.

– Vi stiller med full mannskap, og alle de beste er med såfremt de er skadefri. Troppen til VM tar jeg mest sannsynlig ut etter Sverige-kampen, så dette kan bli siste sjanse å få vise seg frem. Jeg regner med å ta ut en tropp på 20 spillere til Umbro Cup, og 16 av disse blir med videre til VM i Tyskland, sier landslagssjef Pettersen.

Svenskene dominerte internasjonal herrehåndball fra slutten av 80-tallet, og litt inn på 2000-tallet. Etter EM-gullet på hjemmebane i 2002, har søta bror vært igjennom et generasjonsskifte. De to siste internasjonale mesterskapene (EM i Sveits 2006 og VM i Tyskland 2007) har gått/går uten svensk deltakelse.

– Statististisk har vi knapt slått svenskene, men vi gikk seirende ut av duellen i VM i Tunisia 2005. De siste oppgjørene mellom lagene har vært jevne, og sist i Spektrum tapte vi med 1 mål. Jeg tror de har gode sjanser til å kvalifisere seg til Euro 2008, men de er selvsagt avhengig av motstanderen i Play-off, avslutter den tidligere Tertnes-treneren.

 

Aktivitetar

Osterøy på Tvers 1.6.2024
Start Bruvik og mål Hosanger
25 mar
Open trening TURN
Osterøyhallen
07 mai
Ekstraordinært Årsmøte
Osterøy IL Klubbhus
18 mai
24 mai