Junior VM Oregon/USA 22. – 27. juli 2014

link til den norske vm-troppen

Se troppen HER Se når de norske skal i aksjon HER Presseinformasjon HER Tidsskjema og resultater HER

Spydkvalifisering er alt på åpningsdagen 22. juli. 

Bjarte Lohne har sjekka statistikkar og kan melda at: 

Av dei 25 norske utøvarane som reiste til USA er det 9stk som er inne på topp 30 lista i verden. Sigrid er ein av dei. Sigrid kaster kvalifisering tirsdag 22.juli enten kl.10 eller kl.11.30. For å gå videre til finale må ho nok kaste ca.50-51meter utfra tidligere års nivå. I Barcelona for 2år sidan var dårligste kvalifiseringsresultat 50.79. Ellers stiller Norge med fleire medaljekandidater i kast, to i diskos for menn og lagvenninne Marie Therese Obst i spyd. Beatrice Llano er også ein outsider i slegge. Øvrige deltakarar med plasseringssjanser er Eirik Dolve i stav og Kasten Warholm i 10-kamp. Hordaland er desidert beste krets med 9deltakarar og har 5 av dei nevnte 9 på topp 30lista.

Bjarte Lohne har også sjekka georgrafien «over there» i samband med junior-vm.

Stevner foregår i byen Eugene i staten Oregon. Byen har omlag 150.000 innbyggjarar og ligg 97km frå Stillehavskysten. Staten ligg nord-vest i USA grensar i nord mot staten Washington som igjen grenser mot Canada. Det går ei fjellkjede litt lenger mot øst for byen med fjelltoppar over 4000m. Ellers er noko overraskande flest innbyggjarar i staten Oregon av tysk avstamming(22%). Staten er litt mindre enn Norge i areal og litt mindre innbyggjarar.

arrangørlinkar: 

http://oregon14.com/#&panel1-1

link til precamp

tidstabell: http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-junior-championships/iaaf-world-junior-championships-2014-4954/timetable/byday

Sigrid har sålangt i sesongen vore stabil med kast rundt 50 meter m.a. ny lagsrekord og krinsrekord på 51,60.