6. div: Markus (15) ble matchvinner på overtid i debuten

Osterøy 2 stod med tre strake seiere før bortemøte med Dale.
Hjemmelaget sin formkurve har vært Dale(nde), siste spillbare trepoenger
kom på Hatland i April. Da vant Dale 4-3.

jobb hadde vi ikke en gang en startellever kvelden før kampstart.
Flytting av kamp var ikke mulig.

Flere unggutter fra G16-laget var med i troppen for første gang, og en av
de skulle få drømmedebuten.

Etter fem minutter bør Johannes Hatland gi oss ledelsen da han får stå helt aleine
ved bakerste stolpe etter en corner. Headingen går derimot i nettveggen.
Hatland som har hatt en skadeplaget sesong skulle heller ikke vært med i dagens
tropp.

Ti minutter seinere kommer kampens første scoring på Geitabakken.

Bjørnar Tveit trer ballen i bakrom til Even Fotland som løper fra Dales forsvarere. Keeper
rykker ut men kommer på halvdistanse. Even runder keepere og scorer i det tomme
målet. 0-1!

Johannes Hatland treffer ikke mål på første forsøk
Like etter er Even Fotland på farten og gir oss 0-1

Den første halvedelen av omgangen er vi det beste laget, den siste er det Dale som skaper farlighetene.
Selv om det blir flere feite målsjanser får de ikke uttelling.
Fredrik Lone Kallekleiv skal ha mye av «skylden» for det. Flere gode og viktige redninger av den solide
målvakten.

Vi går til pause med ledelse 0-1.

Tonny Tysnes scoret to – men en 15-åring ble helten

Fem minutter ut i den andre omgangen prøver Johannes Hatland seg igjen – denne gangen med et
vanvittig raid der han svinger seg forbi alt og alle og kommer til avslutning.
Keeper får reddet avslutningen fra Johannes sin feile fot, den venstre.

På den påfølgende corneren er Johannes på rett sted til rett tid. Når keeper ikke får tak i ballen i feltet,
faller den perfekt ned til Johannes som hamrer ballen kontant i nettet. Med venstrefoten! 0-2!

Få minutter etter bør vi øke til 0-3 da Verner Stokke kommer til en svær sjanse i Dale sitt felt. Treffet
på ballen er alt annet enn bra og skuddet havner i buskene bak Dale-målet.

Så er det hjemmelagets ringrev, Tonny Tysnes, som presenterer seg. Han kommer seg fri i bakrommet
vårt og lobber følsomt inn reduseringen til 1-2 – litt ut av ingenting.

Som ikke det var nok – to minutter etter reduseringen utligner Dale til 2-2 ved Marcus Fardal-Jakobsen.

Johannes Hatland smeller inn 0-2 etter en corner
Tonny Tysnes er tilbake i blå drakt og vet fremdeles hvor målet står

I det Dale har fått tilbake selvtillit og tro på tre poeng slår vi tilbake.

Verner Stokke kommer på løp inne i Dales sekstenmeter og blir felt bakfra – dommer, Henning Åsheim,
peker på straffemerket.

Johannes Hatland tar ansvar og går frem til ellevemeteren. Selv om Dale-spillerene roper på flere språk
at han skyter over for å psyke han ut, holder Hatland hodet kaldt. Straffen er godt plassert nede til høyre
for keeper. Vi er tilbake i ledelsen, 2-3.

Ledelsen varte bare i knappe ti minutter – da er Tysnes på rett plass igjen og utligner til 3-3. Da var det
spilt 80. minutter.

Denne sesongen har Osterøy 2 avgjort flere kamper både seint og på overtid, også i dag er vi på hugget
de siste minuttene.

Dagens kaptein og en av kampens store spillere, Tristan Ahmer (16), er utrolig nære etter en corner
etter 83. minutter.
Corneren blir slått bak i feltet der Johannes Hatland header ballen tilbake foran mål – der stiger
Tristan til værs og header i tverligger.

I fraværet av reine spisser til dagens kamp, spilte Johannes Hatland både back og spiss på Dale.
De siste minuttene overlot han spissplassen til en 15-år gammel debutant, Markus Kollvangsnes Solberg.

Det går ikke lang tid før han markerer seg – Markus kommer aleine igjennom, men blir
avblåst for offside. Dale er advart.

På overtid skjer det samme – denne gangen er unggutten på rett siden og kan sette fart mot
Dale-målet.
Fra 14-15 meter setter Markus ballen trygt i nettet, unggutten avgjør kampen på Dale.
Osterøy 2 vinner 3-4.

Med tre nye poeng er nå Osterøy 2 oppe på 4. plass i avdelingen med 16. poeng – fire poeng bak
Hausvik på 2. plass og seks poeng bak serieleder, Fotlandsvåg.

Neste kamp er hjemme i Fugledalen, søndag 11. September. Da kommer Vaksdal på besøk.

Vaksdal ligger på tredje plass og trenger tre poeng hvis de skal henge med i opprykkskampen.

Tristan Ahmer var både høyt og lavt på Dale. Kapteinen gikk foran.
Fredrik Lone Kallekleiv var solid mellom stengene nok en gang
15-åringene, Sander Bjørsvik, Leander Berisha og Markus K. Solberg
Arne Johan Larsen kunne smile etter nok en trepoenger
Tristan Ahmer (foran keeper) bidrar til at ballen havner i beina på Johannes Hatland
Tristan Ahmer, Johannes Hatland og Mathias Jørgensen jubler for 0-2
Johannes Hatland fungerte også som spiss og burde scoret flere en de to han scoret