4. div, BA-ligaen: Svekket Osterøy tok tre poeng mot NBK

Lørdag tok et skadepreget A-lag i mot NBK til lokaloppgjør i Fugledalen.

Vi måtte klare oss uten Benjamin Kleppe, Johannes Hatland, Henrik Brandtun,
Herman Neu Beckstrøm, Ørjan Tepstad og Ivar Bernes Nordbø.

Torbjørn Hovden var tilbake fra skade og startet på benken.

Gjestene starter kampen klart best, det første kvarteret dominerer NBK banespillet
og vinner alle duellene.
Heldigvis er de ikke giftige nok på de mulighetene de får.

Omgangen største sjanse er det vi som får ved Steffen Rød Låstad – han skjærer
inn fra venstre og kommer til avslutning fra straffemerket.
Steffen er i ubalanse og skyter utenfor. Spilt i 16. minutter.

Omgangens siste halvtime var preget av lavt tempo i sommervarmen og ingen
store sjanser. 0-0 var helt greit resultat til pause.

Vår eneste målsjanse før pause var det Steffen Rød Låstad som fikk
Men skyter utenfor i denne situasjonen

Jubilanten kom inn og bidro til seier

Vi gjorde et bytte i pausen, Torbjørn Hovden kom inn for Even Simmenes Fotland. Skader har
preget 2022 for Torbjørn, kun et innhopp mot Arna-Bjørnar tilbake i Mai er beholdningen.

Under to minutter er spilt da vi blir tildelt straffe av dommer, Kenneth Heggøy.
Steffen Rød Låstad kommer aleine med keeper og blir felt av Daniel Bilsback. NBK-stopperen
skal være fornøyd med at Heggøy nøyer seg med gult kort og straffe.

Straffen? Den setter Jørgen Vevle i tverligger. Fremdels 0-0.

Steffen Rød Låstad blir felt.
Straffe!
Dommer oppfatter det som et ærlig forsøk på å ta ball, dermed kun gult kort

Men det er vi som er det førende laget etter pause og etter 62. spilte minutter tar vi ledelsen. Litt ut
av ingenting.
Jørgen Vevle sender en pasning på tvers til høyreback, Morgan Ahmer. Morgan får ballen på hjørnet
av sekstenmeteren, da han ikke ser noen opplagte pasningsalternativer lader han skuddfoten.

Leiesoldaten får drømmetreff og ballen suser inn i ved lengste stolpe. 1-0!

Et kvarter før slutt øker vi til 2-0. Steffen Rød Låstad spiller en strøken pasning igjennom til
Torbjørn Hovden som er på løp i bakrommet (!)
Torbjørn gjør ingen feil aleine med NBK-keeperen og scorer sikkert. Torbjørn fylte 30 år i går og
feiret i dag med comeback og scoring!

Forrige A-lagsmål for en skadeplaget, Hovden, kom 20. August 2018 da vi vant 5-0 mot Varegg 2
i 5. divisjon.
I 4. divisjon må vi tilbake til 15. Oktober 2016. Da scoret Torbjørn to i 1-5 seieren borte mot
Askøy.

2-0 er ingen trygg ledelse for oss denne sesongen, vi har mistet mange poeng de siste minuttene.
Fem minutter etter vår scoring reduserer Andreas Snekkevik for NBK etter en corner. 2-1.

Som mange ganger før blir det nervøse sluttminutter på Hatland. NBK styrer, men det er vi
som er farligst på kontringer.
Fredrik Evensen får en gedigen sjanse til å øke, men er uvenn med ballen inne i NBK-feltet
og får ikke avsluttet.

Dommer, Heggøy, legger til seks minutter tillegg og før det er spilt to minutter av tilleggstiden
avgjør vi kampen og pulsen kan synke.
Steffen Rød Låstad sender ballen opp på venstrekant i retning Niklas Kollvangsnes Solberg
som har krefter igjen i varmen.

Fra utsiden av sekstemeteren ser Niklas at keeper er langt ute fra streken.
Det utnytter vår unge tekniker og lobber ballen over keeper og i nettet. 3-1!

Helt på tampen skyter Steffen Rød Låstad i stolpen etter et strålende angrep.

Dermed ender det med seier 3-1, etterhvert fullt fortjent.

Vi tar ferie på 5. plass i avdelingen med 17. poeng.

Fakta:

Osterøy IL – Nordhordland BK       3-1    (0-0)

4. div. BA-ligaen, avd. 02

Osterøy Stadion Kunstgras, 25. Juni 2022

Tilskuere: Ca 100

Dommere: Kenneth Heggøy, Varegg Fotball, Erlend Haugen Stalheim, Vadmyra IL (AD1) og Håvard Haugen Lockert, Tertnes (AD2)

1-0 Morgan Ahmer (62) Assist: Jørgen Vevle

2-0 Torbjørn Hovden (75) Assist: Steffen Rød Låstad

2-1 Andreas Bøe Snekkevik (80)

3-1 Niklas Kollvangsnes Solberg (92) Assist: Steffen Rød Låstad