4. div. BA-ligaen: Sterk seier mot topplaget

Fem strake seiere hadde Åsane 2, vi stod med en seier, en uavgjort og
tre tap på våre fem første kamper.

To av våre viktigste spillere i Benjamin Kleppe og Johannes Hatland var på
skadelisten og ikke klar til kampen. Åsane 2 var naturlige favoritter!

Kampens første målsjanse er det vi som får i det andre spilleminuttet – Jørgen Vevle
spiller igjennom til Bjørnar Tveit som skyter over fra noe skrått hold.

Etter 17. minutter er vi centimetere fra å ta ledelsen. Vikarierende spiss, Steffen
Rød Låstad, jager keeper og presser han såpass hardt at klareringen treffer Steffen.
Ballen går i fin bue mot mål, men blir reddet på streken.

Steffen Rød Låstad presser keeper til å gjøre feil
Markus Bratvold redder Åsane 2 for baklengs

Få minutter seinere er Steffen på løp i bakrom – keeper rykker ut men kommer på halvdistanse. Steffen
prøver å heade over den utrusende keeperen, men treffer dårlig og avslutningen går utenfor.
Åsane 2 skapte en målsjanse før pause, den kom etter 27. minutter da de kom skrått inn aleine med
Morten Vevle. Morten reddet til corner som det ikke ble noe av.

Minuttet etter er det Fredrik Evensen som får skyte fra spissen av fem-meteren, skuddet ble blokkert til
corner.

Etter flere gode sjanser i åpent spill skulle vi få flere sjanser på cornere – noe gjestene absolutt ville unngå.
Vi har to strålende dødballføtter i Fredrik Evensen og Steffen Rød Låstad, som slår dødballene med høy
presisjon gang på gang.

Etter 31. minutter kommer den første store sjansen etter en corner fra Steffen Rød Låstad. Herman Neu
Beckstrøm får stå helt aleine på ett par meter fra mål i det ballen kommer susende inn i feltet.
Beckstrøm før avsluttet på et vis, og utrolig nok går ballen over målet. Der burde det stått 1-0.

Herman Beckstrøm skal bare få en kroppsdel på ballen og gi oss ledelsen
Å sette den over er også en mulighet for en stopper

Rett inn i det første overtidsminuttet får vi en ny corner – denne gangen fra høyre. Fredrik Evensen skrur
den i mot første stolpe med sin venstrefot.
Henrik Brandtun får en fot på ballen og flikker den videre bak i feltet – der står Jørgen Vevle helt aleine og
kan bredside inn kampens første scoring. 1-0 til pause, fult fortjent.

Rett i angrep etter pause

Etter sidebytte tar vi avspark og holder ballen i laget de første sekundene før Jørgen Vevle spiller ballen
opp til Steffen Rød Låstad.
Steffen trekker ut på venstrekanten før han vender opp og trekker inn mot midten. Fra rundt seksten
meter curler han ballen perfekt nede i lengste hjørnet. 2-0!

Etter dette må Åsane lenger frem i banen, noe som gir oss flere gode overganger, men det blir med
halvsjanser etter skudd fra distanse.
Etter 66. minutter er gjestene utrolig nære en redusering men ballen smeller i stolpen bak Morten
Vevle.

Like etter skjer det som ikke skal skje på 2-0. Vi gir vekk ballen og lar Åsane angripe oss i ubalanse.
Det utnytter gjestene og reduserer ved Håkon Hodnefjell.

Etter det blir det lite sjanser, vi jobber og fighter der de siste kreftene skal brukes. Gjestene får en
målsjanse til etter 84. minutter, men Morten Vevle er på jobb og redder.

Vi rir av de siste forsøkene og tar tre imponerende poeng, vi ville mest denne søndagen og vinner
forjent 2-1 selv om et ballsikkert bortelag hadde ballen noe mer enn oss.

Godt besøk som vanlig på kampene i Fugledalen
Corneren fra Evensen havner på første stolpe
Der får Henrik Brandtun en fot på ballen og forlenger den bakover i feltet
Jørgen Vevle kan bredside ballen enkelt i mål like før pause
Bjørnar Tveit, Henrik Brandtun, Jørgen Vevle og Herman Neu Beckstrøm
Niklas Kollvangsnes Solberg og Anders Hatland kommer også tll for å feire
Steffen Rød Låstad holdt hodet kaldt da Eskil Instebø «mistet det litt»
Gult kort til Åsane-spilleren etter «dansen» med Steffen
Scoring på Steffen Rød Låstad. Scoring og assist på Jørgen Vevle mot Åsane 2

Fakta:

Osterøy IL – Åsane 2                   2-1 (1-0)

4. div. BA-ligaen avd. 02

Osterøy Stadion Kunstgras, 22.05.2022

Tilskuere: Ca. 150

Dommere: Christoffer Tveit, Bergen Nord, Håvard Hole Styve Mjelde, Hausvik (AD1) og Abdul Emas, Hovding (AD2)