4. div. BA-ligaen: Storseier på Nesttun

Etter å ha tapt våre to første kamper i 4. divisjon ventet en tøff bortekamp mot Fana sine rekrutter.
Fana 2 stod med en seier og et tap på sine to første.
Vi skaper mest de første minuttene, selv om den første avslutningen fra Henrik Brandtun
ikke skremte noen på Nesttun etter tre minutter.

To minutter senere så vi ballen i mål; corner fra Steffen Rød Låstad ender om med klabb og
babb i feltet før Benjamin Kleppe får godt treff fra 8-10 meter. Ballen suser mot keepers
høyre hjørnet, men hjemmelagets keeper varter opp med en klasseredning!

Men vi trenger ikke så mange sjanser før den sitter, også i dag. Etter 14. minutter får
Steffen Rød Låstad ballen ute til høyre før han skjærer inn mot midten.
Steffen løfter blikket og ser at Benjamin Kleppe er på løp – pasningen er presis og
Benjamin kommer aleine med keeper. Iskald som han er tar han seg tid til å runde keeper
før han ruller ballen i det tomme målet. 0-1 på Nesttun.

Steffen Rød Låstad serverer Benjamin Kleppe
Kleppe setter fart mot keeper
Før han iskaldt løper rundt Fanas sisteskanse

Etter 21. minutter skal Benjamin Kleppe scoret nok et mål – denne gangen er det Fredrik Evensen
som viser frem sin silkefot.
Igjen perfekt gjennomspill til Benjamin Kleppe som kommer aleine med keeper nok en gang – denne
gangen velger Benjamin å gå for skudd med kraft. En strålende avslutning og 0-2.

Det tok over en halvtime før hjemmelaget skapte farligheter for Mathias Riple, først et skudd fra distanse
som gikk utenfor.
Like etter kommer den største og eneste sjansen til Fana 2 før pause – den var til gjengjeld stor!
Innlegg fra venstre blir headet i tverligger.

Men i dag er det vår dag! Like etter kommer dagens vakreste scoring – signert Henrik Brandtun.
Henrik får ballen ved midtsirkelen fra Steffen Rød Låstad.
Da han ikke finner noen gode pasningsmuligheter setter Henrik på turboen.
Ingen går i press og med andre Fana 2-spillere på slep kommer Henrik til avslutning fra 20. meter,
hardt presset av en Fana 2-forsvarer får Henrik drømmetreff. Ballen suser inn i lengste kryss. 0-3 var en
lekkerbisken!

Flere sjanser ble ikke skapt før pause, vi ledet fortjent etter en solid omgang.

Fra midtbanen setter Henrik Brandtun fart
Fana 2 klarer ikke å holde følge
Gledescener da Henrik Brandtun klinte ballen i krysset etter et løp fra midtbanen

Vi holdt unna denne gang og vant omsider en bortekamp

Det skulle ikke ta mange minuttene i 2. omgang før vi øker ledelsen – Benjamin Kleppe kriger
inne i hjemmelagets felt og takler ballen ut til Fredrik Evensen som bredsider inn 0-4.

Etter det blir det lite som skjer, luften går litt ut av hjemmelaget som brukte mye energi på dommertrioen –
til ingen nytte.

Som nevnt er vi et utrolig effektivt lag – får vi målsjanser lar vi oss ikke be to ganger.
Etter halvspilt omgang får vi corner som Steffen Rød Låstad slår hardt og presist ved bakerste stolpe.
Der vil Herman Neu Beckstrøm mest og scorer – uvisst med hvilken kroppsdel men ballen havnet nok en
gang i nettet. 0-5!

Et kvarter før slutt får Fana 2 en redusering – men flere mål ble det ikke på Nesttun.

Vi gjennomfører en solid bortekamp – ikke siden 11. August 2019 da vi slo Arna Bjørnar 3-2 har vi tatt
tre ppeng på fremmed kunstgress.
Usle tre poeng har vi tatt på bortebane siden sist seier.

Neste kamp for A-laget er førstkommende Lørdag, da kommer Bergen Nord på besøk.

Fredrik Evensen plukker målpoeng også i 2022
Benjamin Kleppe takker for pasningen med å score sitt og vårt andre mål
Tre obligatoriske kamper – syv mål så langt i 2022!
Henrik Brandtun og Benjamin Kleppe
Fredrik Evensen og Henrik Brandtun
Benjamin Kleppe takler ballen til Fredrik Evensen som scorer vårt fjerde mål
Herman Neu Beckstrøm benyttet fraværet til Johannes Hatland med å dukke opp på bakerste
Ballen kriges i mål til 0-5

Fakta:

Fana 2 – Osterøy IL        1-5 (0-3)

4. div, BA-ligaen avd. 02

Nesttun kunstgress, 01.05.2022

Tilskuere: ca 75

Dommere: Andreas Bjørklund, Sotra SK, Sindre Santi, Søreide (AD1) og Mathias Nymo, Askøy (AD2)