4. div. BA-ligaen: Blytung start på sesongen

A-laget i 4. divisjon har fått en tung start på sesongen – tre tap på tre obligatoriske kamper.

Etter å ha tapt 4-5 i NM-kvalik. 19. mars mot Gneist i Fugledalen, var det Gneist som
var motstander på Liland i første serierunde 23. April.

Benjamin Kleppe (karantene mot Gneist), Bjørnar Tveit (skade) og Jørgen Vevle (skade)
måtte vi klare oss uten i serieåpningen.

Kampen mot Gneist starter jevnt der lagene følte litt på hverandre de første minuttene,
Så smeller det etter 12. minutter!

Niklas Kollvangsens Solberg tar med seg ballen fra egen halvdel, forbi et par
Gneist-spillere før han strøkent trer ballen i bakrom mot Steffen Rød Låstad.
Steffen opprettholder farten da han løper fra Gneist-forsvaret med ballen og setter
den kontrollert i mål bak Gneist-keeperen. 0-1.
Niklas Kollvangsnes Solberg passerer et ledd før han får assist på vårt ledermål
Steffen Rød Låstad scorer vårt første mål på Liland

Det ble vår eneste målsjanse før pause, vi ligger lavt og lar Gneist styre resten av omgangen.
Det utnytter Gneist og skaper flere store sjanser før pause. Morten Vevle redder flere opplagte målsjanser
men må se at Gneist scorer på to. Begge ved Sondre Kvale Sæverås.

Får to i kjappe i mot før vi våkner

Etter pause starter vi som vi avsluttet den første omgangen, med lavt press og lar Gneist styre.
Gneist scorer to enkle mål tidlig i den ancre omgangen og kampen virker kjørt på 4-1 etter 56. minutter.

Vi endrer formasjon etter det og får resultat umiddelbart. Først er det Ivar Bernes Nordbø som får
en stor sjanse, men skyter over fra god posisjon i feltet. Da var det spilt 64. minutter.
Like etter treffer Fredrik Evensen utsiden av stolpen med et frispark fra 20. meter. Vi nærmer oss!

Etter 70. minutter reduserer vi på en corner. Steffen Rød Låstad slå corneren perfekt og
Johannes Hatland gir alt i feltet og stanger ballen i nettet. 4-2.

Johannes Hatland vil mest i feltet i denne duellen og header inn 4-2

Vi kjører kampen nå og Gneist begynner å stresse. Like etter 4-2 roter de i eget forsvar og Elias Aspevik
får all verdens tid i feltet og bør redusere til 4-3 bare han treffer mål.
Men han skyter over. «Bestemor hadde scoret på den»-øyeblikk.

Vår siste gode mulighet er det Even Fotland som får, han drar seg inn fra venstrekanten og lader skuddfoten
fra 20. meter. Treffer desverre dårlig og ballen går utenfor.
Luften går litt ut av oss på tampen og Gneist kan kontrollere inn de siste minuttene og vinner 4-2.

Sesongens første hjemmekamp endte med et surt 3-4 tap mot Flaktveit, der vi ledet 3-0.

Ny mulighet for poeng førstkommende søndag, da møter A-laget Fana 2 på Nesttun.