5. Div: Osterøy sikret opprykk til 4. Divisjon

Av: Thor-Eivind Mjelde

Osterøy hadde invitert til opprykksfest på lørdag da Fri var motstander. Med seier
ville Osterøy være tilbake i 4. Divisjon.
Flere hundre tilskuere var møtt opp i solskinnet på Hatland – nå «måtte» Osterøy
levere!
Vi manglet både Johannes Hatland og Anders Hatland til denne kampen, noe som
gjorde at Sander Midtun Solberg ble flyttet ned fra midtbanen til midtstopperplass.

Osterøy gikk ut med ett voldsomt trøkk og tok kommandoen fra første spark. De første
minuittene ble det med tre halvsjanser i form av skudd fra fra Fredrik Evensen,
Ørjan Kleppe, Torbjørn Hovden og Jørgen Vevle.
Etter ett vedvarende trykk på gjestene måtte scoringen komme – det gjorde den i
det 11. minutt.
Torbjørn Hovden legger inn fra venstrekanten – Fri klarerer innlegget rett i beina på
Benjamin Kleppe som avslutter kontant i krysset fra femten meter. 1-0!

Benjamin Kleppe scorer sikkert når han får slike sjanser

Vi fortsetter å kjøre over Fri uten at de helt store sjansene skulle komme, men i det 25. minutt kommer
kampens flotteste angrep.
Glenn Andre Aarbakke mottar ett oppspill midt inne på halvdelen til Fri, han flikker elegant ballen¨
videre ut på kanten der banens beste, Mathias Elvik, kommer i «hundre»
Innlegget til Elvik er perfekt og «ferdigscora» for Benjamin Kleppe som scorer sitt andre for dagen. 2-0!
Der var sesongens 27. scoring for Benjamin Kleppe!
Kampbildet er det samme resten av omgangen, gjestene får noen halvsjanser men det er vi som er
nærmer både 3-0 og 4-0.

Først blir den kanonade mot Fri målet der alle forsøkene går i en Fri-forsvarer. Fem minutter før pause
holder gjestene på å hjelpe oss til 3-0. Ett langt oppspill i bakrommet til Fri ender med kommunikasjons-
svikt i de bakre rekkene til Fri. Keeper kommer ut for å ta ballen, men Fri-forsvareren tror keeper er inn
i feltet og header ballen bakover.
Ballen går forbi keeperen som er på halvdistanse og triller mot det åpne målet, men keeper rekker
akkurat tilbake og redder på strek.
Lagene gikk i garderoben på stillingen 2-0 til Osterøy – fullt fortjent.

Opprykksfest – tross svak 2. omgang

Osterøy fikk en gedigen sjanse noen få minutter ut i den andre omgangen der Benjamin bør score
sitt tredje og avgjøre kampen.
Fredrik Evensen spiller igjennom til Glenn Andre Aarbakke, Aarbakke blir taklet av to Fri-spillere før
ballen havner hos Benjamin. Avslutningen smeller i stolpen.
I stedet for at vi skal få en enkel vei til tre poeng så vil Fri ødelegge festen vår og hever seg samtidig
som vi faller nedpå i forhold til den gode første omgangen.
2-0 er som alltid en farlig ledelsen og Fri er spesielt farlige på dødballer – og dødballer skulle de få.

I det 68. spilleminuttet kommer dødballen som gir kampen ny nerve. Preben Haga går opp på en
corner og header uttakbart ballen i nettet bak Morten Vevle, 2-1.
På slutten skapes det ikke flere store sjanser, Fri flytter frem flere folk og gjør det de kan for å få
med seg poeng. Uten å klare det!

Osterøy vinner 2-1 og tar tre poeng som «bestilt» – 4. Divisjon venter i 2019!

Søndag vant Os 2 med samme sifre mot Voss og slår følge med Osterøy opp en divisjon. Voss
kan ikke bli bedre enn nummer tre og må ta en ny sesong i 5. Divisjon.

Nå gjenstår det to seriekamper for Osterøy – borte mot Minde førstkommende søndag før vi
avslutter hjemme mot Voss 20. Oktober.

Mathias Elvik ble kåret til dagens ostring. Spesielt første omgang var strålende