5. Div: Sesongens første tap kom mot Voss

Av: Thor-Eivind Mjelde

Det var duket for toppkamp på Olabanen lørdag da vi gjestet Voss – ett hjemmelag
som er i flytsonen etter en litt trå start på sesongen.
Hjemmelaget var heltent fra start og tok kommandoen i kampen og får to gode
målsjanser før det er spilt åtte minutter, men ingen av sjansene ender med scoring.
Vi trenger ikke mange sjansene og i det niende spilleminuttet scorer vi mot spillets
gang.
Fredrik Evensen får ballen ute til høyre før han drar seg inn sentralt og spiller ballen
i bakrom til Benjamin Kleppe.
Benjamin gjør ingen feil aleine mot en utrusende keeper – han løfter den rolig over
keeper og i nettet. 0-1!
Voss er fremdeles det førende laget og når vi taper ballen på vei fremover blir vi
tatt i ubalanse gang på gang mot ett kvikt hjemmelag.
Etter 17. minutter får de sin fortjente utligning da Skage Storheim skyter ballen
utagbart i krysset fra 16. meter.

Ikke mange minuttene etter skulle vi ta føringen igjen – litt ut av ingenting.
Torbjørn Hovden spiller inn til Fredrik Evensen sentralt i mellomrommet – Evensen
kommer seg forbi førsteforsvarer før han tråkker på ballen og sklir.
Han er kjapt på beina igjen og klemmer til fra 25. meter, treffet er godt men går
rett på keeperen til Voss.
Han prøver å slå den over tverligger men ballen daler ned på rett side av tverliggeren
for vår del. 1-2 på Olabanen.

Fredrik Evensen klemmer til fra langt hold og gir oss ledelse 1-2

Etter scoringen bølger spillet frem og tilbake der begge lag skaper halvsjanser helt til vi nærmer oss en
halvtime spilt.
Da trykker Voss på og vi får ikke klarert ballen skikkelig unna får aggresive Vossinger angriper oss
på nytt.
Martin Bidne kommer til avslutning like innenfor sekstenmeteren – skuddet som er hardt langs bak sniker
seg under Mathias Riple og lagene er like langt igjen. 2-2.

Historien gjentar seg på Voss noen minutter etter – vi mister ballen på vei fremover og gir Voss en ny
overgang. Sjansen til Voss blir stor men denne gangen går avslutningen over.
Like før pause skaper Voss en ny god sjanse på samme måten – de vinner ballen og kommer på en
ny overgang i høyt tempo.
Denne gangen er det Skage Storheim som kommer seg helt fri på venstre siden og kommer helt inn
mot Mathias Riple før han slår ballen inn foran mål. Sander Solberg får klarert ballen vekk omringet
av Voss-spillere.
Dermed går lagene til pause på 2-2, noe vi skal være mest fornøyd med.

Mye bedre etter pause – men poengene ble igjen på Voss

Like etter pause skulle Voss ta ledelsen 3-2 så alt for enkelt etter en corner. Ballen blir slått inn
midt foran mål der Martin Bidne sperrer for Mathias Riple før han header inn ledermålet.
Vi bretter opp ermene og er mye mer «på» etter sidebytte og hever oss i forhold til den første
omgangen.
Så skal Benjamin Kleppe vise sin klasse nok en gang etter 61. minutter – han får ballen av
Sander Solberg sentralt i banen 25-30 meter fra Voss-målet.
Benjamin klemmer til og får ett kjempetreff – ballen suser i nettet bak en sjanseløs keeper, 3-3!

Bare minuttet etter er Benjamin nære ett hattrick. Johannes Hatland kommer fremover på høyresiden
og slår ett perfekt innlegg til en umarkert Benjamin som header klokkeklart i stolpen.

Nå er vi inne i en god periode og Benjamin Kleppe scorer igjen – men desverre feilaktig annulert
av dommeren for offside. Ballen ble taklet inn til Benjamin av en Voss-spiller men dommeren stod
på sitt og annulerte målet.

Benjamin Kleppe utligner til 3-3 med ett vakkert skudd

I stedet for 3-4 blir det 4-3 til Voss i angrepet etter. Nok en gang litt for enkelt! Hjemmelagets Johan
Heltnes tar med seg ballen fra egen halvdel og setter fart inn på vår halvdel. Vi får aldri stoppet han før
han slår ut på kanten til Johan Lirhus som igjen slår inn til en umarkert Mathias Hovland som scorer.
Like etter er Voss nære igjen men denne gangen redder Mathias Riple glimrende før returen blir skutt
over.

På slutten er det vi som kjører kampen og jager en ny utligning – og sjanser skulle vi få. Først er det
Fredrik Evensen som rundlurer Ronny Skjelde på høyresiden før han kommer helt inn på femmeteren og
slår hardt inn foran mål.
Dessverre er en Vossing først på innlegget og får klarert. Sekunder etter er det Ivar Bernes Nordbø
som får en gedigen sjansen.
Etter ett nydelig gjennompill av Sander Solberg ender Nordbø opp helt fri på rundt ti meter – men han
blåser ballen over mål.

Flere mål ble det ikke på Voss og vi går på vårt første nederlag denne sesongen. Vi leder avdelingen
men etter dagens tap begynner det å tette seg til i toppen.

Neste kamp er ikke før 14. August – borte mot Sædalen/Kringlebotn.

Sander Solberg (nr. 6) feirer 0-1 sammen med Benjamin Kleppe og Torbjørn Hovden
Mathias Riple var sjanseløs på skuddet som ga Voss 1-1