Osterøy toppet avdelingen med 19. poeng, gjestene lå på delt tredje plass
med 15. poeng. En typisk «sekspoengskamp» – med tap ville Søfteland ligge
helt i ryggen på oss, med seier ville vi få en god luke på syv poeng.

I nærmer 30 varmegrader skulle dette bli en kraftanstrengelsen for alle spillerene.

Kampbildet satt seg allerede fra start, gjestene la seg dypt og lot Osterøy ha ballen
og spillet.
Starten ble rotetet med mye dueller og vi fikk ikke noe tempo og flyt i spillet.
Gjestene sitt robuste forsvar rydder ganske enkelt opp i starten og hadde kontroll.
Så lykkes gjestene med sin plan etter 14. minutter. Vi taper ballen på gjestenes
halvdel og ballen blir slått opp på den enslige spissen, Håkon Hunnes Hanssen.
Han må gjøre alt aleine og kommer på løp mot mål men blir presset utover sånn at
vinkelen blir vanskelig. Avslutningen er ikke all verden men den sniker seg i mål
via hanskene til Mathias Riple. 0-1 mot spillets gang.

Etter rundt halvspilt omgang ble det drikkepause – en pause Osterøy benyttet godt.
Spillet og sjansene begynte å komme for Osterøy.
Først er det ett langt oppspill fra Johannes Hatland som går over forsvaret og lander
i beina på Benjamim Kleppe som skyter på halvspretten. Keeper redder men må gi
en retur.
Den er Torbjørn Hovden først på og fra fem meter bør Hovden få ballen i nettet men
keeper kommer ut og redder igjen.

Like etter får Hovden en ny mulighet. Dyvik spiller opp til Hovden i mellomrommet,
Hovden vender vekk det som er og setter fart mot mål før han skyter fra 18. meter.
Ballen suser i netter i nærmeste kryss! Fortjent utligning til 1-1.
Inn mot pause henger Søfteland i «tauene» og det er utrolig at vi ikke tar ledelsen.

38. min: Corner fra Evensen blir flikket videre og reddet på streken.
39. min: Innlegg fra høyre, Benjamin Kleppe står helt aleine på bakerste men
             headingen blir for dårlig.
41. min: Mathias Elvik kommer fri på høyre, slår perfekt tilbake til Fredrik
            Evensen som får skyte fritt innenfor sekstenmeteren. Over!
44. min: Kanonade mot Søfteland-målet, Benjamin bør sette en av mange
            sjanser på få sekunder.

Torbjørn Hovden får kjempetreff fra 18. meter og utligner til 1-1

Presset ga full uttelling til slutt – Solid gjennomført igjen!

Den andre omgangen fortsatte som den første sluttet. Osterøy anført av en veldig opplagt Torbjørn
Hovden malte på videre.
I løpet av få minutter løsner Hovden to gode skudd fra distanse som med litt marginer kunne gitt uttelling.
Det første stryker lengste kryss, forsøket etter går via en forsvaret og går like utenfor.
Etter 58. minutter tar vi ledelsen da Sander Midtun Solberg slå ballen inn i feltet til Benjamin Kleppe
som er på løp. Avslutningen fra fem meter går i nettet. 2-1! Så fortjent!

Søfteland produserte en sjanse i hver omgang og den de fikk etter pause var stor! Like etter vår ledelse
burde det stått 2-2.
Ett innlegg fra venstre når en umarket Hanssen som bør score igjen. Headingen går like over.

Etter 71. minutter kommer Ivar Bernes Nordbø inn før Ørjan Kleppe. Og for ett innhopp han skule få!
Like etter er han nesten på midtstreken og stopper ett oppspill fra  Søfteland før han spiller ballen
til Fredrik Evensen. Evensen spiller ballen videre til Benjamin Kleppe som kommer litt lang ut til
høyre til at han kan avslutte.
Men i mellomtiden har Ivar Bernes Nordbø funnet seg en plass foran mål – Benjamin Kleppe
får opp blikket og sentrer inn til Nordbø som enkelt kan sette inn 3-1. Herlig innhopp, herlig angrep!

Benjamin Kleppe scorer 2-1 etter assist fra Sander M. Solberg
Glede og godstemning

Det siste kvarteret var det bare spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Osterøy imponerer i varmen og
jager flere scoringer.
Etter 84. minutter får Sander Midtun Solberg sjansen etter å ha blitt spilt igjennom av Benjamin Kleppe.
Vinkelen blir for spiss og avslutningen som er ganske god med venstrefoten redder keeper.

Like etter er rollene byttet om – Sander slår ballen i bakrom til Benjamin som kommer aleine mot keeper.
«King-Benny» er sikkerheten selv og setter ballen lavt nede i hjørnet. 4-1! Sitt andre for dagen og scoring
nr. 18 for sesongen!

På overtid er Ivar Bernes Nordbø sugen på nye scoringer og hadde fortjent det. Først ett innlegg fra
venstre der Ivar er suveren i luften og header i tverligger.
Like etter kommer han inn i feltet fra høyre og dribler seg fri får han skyter i stolpen med
venstrefoten.

Dermed endte toppkampen med fortjent og meget imponerende 4-1 seier mot Søfteland.

Neste kamp er Lørdag 9. Juni kl. 13 – borte mot Fri på Espeland.

Kle Espeland i gult og støtt våre beste menn!