5. Div: Osterøy kriget til seg tre nye poeng mot Nymark

Av: Thor-Eivind Mjelde

Det var duket for toppkamp borte mot Nymark fredag kveld. Kanskje sesongens tøffeste
bortekamp mot ett Nymark som har vært bunnsolide denne sesongen.
Vi måtte rokkere litt på laget da vi manglet to av våre beste menn til denne kampen.
Både Torbjørn Hovden og Anders Hatland var utilgjengelige til denne kampen.
Johannes Hatland ble flyttet inn på stopperplass og Mathias Elvik tok seg av høyrebacken.
Ivar Bernes Nordbø tok Hovdens plass på venstre side i angrep, Fredrik Evensen ble flytter frem
fra midtbanen til angrepsrekken og Ørjan Kleppe kom inn fra start på midtbanen.

Allerede i det andre spilleminuttet skulle vi ta ledelsen. Benjamin Kleppe jager ett tilbakespill
og stresser Nymarks keeper så mye at klareringen til keeper går rett i Kleppe og ballen ruller
i nettet.
Nymark satset nye på innlegg spesielt fra høyresiden og det ble mye kriging i boksen. Vi
ryddet godt unna men måtte gi vekk en del cornere.
Det ble en rotete omgang med mange tøffe dueller og lite finspill. Utover omgangen er
det vi som skaper de største sjansene.
Etter en halvtime får Fredrik Evensen en stor sjansen da han drar seg inn i banen og får
avslutte inne i feltet med sin gode venstrefot. Han sikter på lengste hjørne men skuddet
treffer stolpen.
Det siste kvarteret før pause skulle vi få flere store sjanser til å øke og når Ivar
Bernes Nordbø får frispark rett utenfor boksen har vi flere som kan gjøre det store.

Jørgen Vevle gjør seg klar fra ca. 20 meter – han skru ballen over muren med perfekt
presisjon og fart. Ballen dupper ned i nærmeste hjørne til keeper som ikke er
i nærheten av å redde. 0-2!

Like etter får Benjamin Kleppe en kjempesjanse og bør øke til 0-3. Fredrik Evensen
spiller Kleppe helt igjennom og fra 7-8 meter er det «bare» å sette den, men keeper redder.
På overtid får Kleppe en ny sjanse til å øke da Johannes Hatland slår en presis pasning fra
egen halvdel – Kleppe får ta ned ballen og får all verdens tid til å snu seg rundt å skyte fra
15. meter. Avslutningen stod ikke i stil med forarbeidet og keeper redder enkelt.

Benjamin scoret ett typisk «spiller i flyt-scoring» etter 2. minutt
Det blir satt pris på
Jørgen Vevle kan frispark! 0-2 like før pause.

Grei kontroll etter pause

Etter sidebytte var Nymark mest på hugget og hadde mye ball, men som før pause sliter de med å skape
det helt store sjansene – vi rydder opp i egen boks hver gang.
Når vi kommer fremover er det vi som fremdeles skaper de største målsjansene.
Igjen er Benjamim Kleppe involvert da han dribler seg fri inne i feltet og kommer helt fri på fem meter.
Vinkelen blir for spiss og han må slå en pasning tilbake i feltet, men den avskjærer keeperen og får
kontroll på ballen.
Nymark begynner å bli desparate etter scoring og kaster litt for mange folk i angrep – da bør de ikke
rote vekk ballen til Jørgen Vevle.
Jørgen Vevle får ballen dypt inne på egen halvdel og slår en presis pasning igjennom til Benjamim Kleppe
som løper ifra det som er av forsvar før han skjærer inn mot midten før han skyter ballen nede til venstre
for keeper.

Nymark har fremdeles ballen mest men de prøver på det samme som tidligere. Ballen skal inn i boksen
vår men vi står i mot det som kommer og er tøffe i egen boks.
Det nærmeste vi kom scoring på slutten var ett godt skudd fra Kristian Tysse som keeper redder.
Roy Harald Tangerås hadde ballen i nettet men den ble annulert for offside.

På overtid skulle Nymark til slutt få belønning for alle sine høye baller inn i vårt felt – eller var det mål?
Etter mye frem og tilbake der Robert Dyvik febrilsk prøver å få ballen vekk  blir ballen headet mot mål
igjen – før ballen lander noen plass velger Nymark-spilleren å ta ballen med hendene og løpe mot
midten. Dommeren godkjenner målet og det står 1-3.
Scoringen ga Nymark blod på tann og hadde ett godt trykk på oss de siste minuttene men flere
mål ble det ikke.
Vi vinner en knallsterk borteseier 1-3 på en helt grei dag. Vi har mye å gå på! Dette var en skikkeliog
lagseier der alle kriget og stod på i varmen.

Med tre nye poeng i toppkampen har vi fått en aldri så liten luke på tabelltoppen og har fire poeng
ned til Nymark på 2. plass.

Neste kamp for Osterøy er hjemme på Hatland, fredag 1. Juni kl. 19.00. Da blir enda en toppkamp.
Tabelltreer Søfteland er da motstander. Det er bare å sette kryss i kalenderen og ta turen.

Johannes Hatland gjorde som vanlig en kjempekamp. Denne gang i midtforsvaret.