5. Div: Full kontroll og tre nye bortepoeng

Sesongens nest siste bortekamp var mot Juristforeningen og siden VHFK jager rett
bak oss på tabellen var det kun seier som var godt nok.
Det ble gjort tre endringer på laget som slo Gneist 2 sist. Emil Ahmer Solberg erstattet
Martin Hole Hanstvedt på topp, Ivar Bernes Nordbø inn for Øyvind Øvsthus og Johannes
Hatland var tilbake etter karantene.
Torbjørn Hovden var tibake i troppen etter sykdom men kom aldri på banen fredag kveld.
Allerede på kampens første målsjanse skulle det blir scoring! Fredrik Evensen kommer seg
helt ned til dødlinjen og slår inn i feltet der Benjamin Kleppe kommer på løp og bredsider
inn 0-1.
Det ble aldri noe stor omgang på Varden i ett ufyselig vær der alle sluser var åpen. Osterøy
var det beste laget og skapte det som var av sjanser etter scoringen.
Fredrik Evensen, Sander Midtun Solberg og Emil Ahmer Solberg misbrukte gode sjanser.

Benjamin Kleppe blir gratulert i striregnet på Varden

Hjemmelagets taktikk gikk på å være aggresive og taklet i «hytt og vær» fra start av. Jo Solberg var
tydelig misfornøyd med at dommertrioen ikke tok tak i de værste taklingene fra start.
Etter en drøy halvtime pådro hjemmelagets Anders Krøvel seg kampens første gule kort etter
nok en unødvendig hard takling.
Under ti minutter etter er han på ferde igjen – Ørjan Kleppe har slått en pasning og når
ballen er langt unna kommer Krøvel susende inn i Kleppe som går ned. Soleklart gult kort igjen –
dermed rødt kort!
Etter utvisningen ble det slutt på både striregn og hodeløse taklinger. Hjemmelaget skapte null og niks –
stort sett langskudd og frispark som kunne ligne på målsjanser.
Fortjent ledelse til pause.

Drømmescoring av Fredrik Evensen

Den andre omgangen ble stort sett spill mot ett mål – hjemmelaget fikk lite til fremover og vi fikk gode
overganger nesten hver eneste gang Juristforeningen gikk i angrep.
Like etter pause bør det stå 0-2 da Ørjan Kleppe er i med i angrep. Han spiller Emil Ahmer Solberg
aleine igjennom med keeper – men vinkelen blir litt for dårlig og skuddet stryker lengste stolpe.
Noen minutter senere har Fredrik Evensen startet på å stille inn skuddfoten. Etter den dødball fra
Benjamin Kleppe havner en klarering i beina til Evensen på 20 meter. Han treffer meget godt – men
keeper får akkurat slått skuddet til corner.
Då visste nok Evensen hvordan han skulle skyte neste skudd. For noen minutter etter får han
drømmetreff! Han får ballen ute til høyre og drar seg litt inn i banen og fra 25 meter får han
kjempetreff med innsiden av foten – ballen skrur elegant bort i det lengste krysset for keeper som
bare kan se på at ballen går inn.
Kampens siste halvtime kunne Osterøy kontrollere inn – hjemmelaget evnet ikke å skape noe med
sine ti mann.
Med litt bedre presisjon i den siste tredjedelen kunne dette blitt en ny målfest. Ett minutt før slutt
skulle Evensen få sin andre scoring for kvelden – Joanathan Mjøs som akkurat var kommet inn fra
benken spiller Evensen nydelig igjennom og fra noe spiss vinkel hamrer Evensen ballen over hodet
på keeper. 0-3 og kampen var definitivt avgjort.
På overtid kunne Jonas Lillejord lagt på til 0-4 etter en flott prestasjon ute til høyre der han finter
seg inn i feltet og får skutt fra god posisjon. Desverre ble avslutningen for dårlig.
Vi tar tre nye poeng der vi var det klart beste laget – samtidig har vi mye å gå på.
Vi ligger fremdeles på andre plass på tabellen – tre poeng foran VHFK med to runder igjen.

Neste runde møter vi Bjarg 2 hjemme på Hatland – Søndag 22.10 kl. 16:00. Det er også