5. Div: Ny målfest ga tre nye poeng mot Gneist 2

Fredag kveld var det ny «cupfinale» for Osterøy der kun seier var godt nok mot
denne kampen. Inn i forsvar kom Mahias Holmelid Elvik og Øyvind Øvsthus tok
plass på høytrekanten.
Benjamin Kleppe fikk Hovdens plass offensivt på midtbanen, det uttaket traff
Jo Solberg blink med!
Gjestene var nærmest scoring før pause på ett langskudd i kampens første angrep,
uten at det ble veldig farlig for Mathias Riple mellom stengene.
Så skulle banens gigant få prøve seg motsatt vei, Jørgen Vevle kommer fri i
mellomrommet og spiller inn til Benjamin Kleppe på rundt 16. meter. Med motspillere
på alle kanter tar Kleppe noen vendinger før han limer ballen i lengste kryss bak
en sjanseløs Gneist-keeper.
Spesielt i første omgang var Osterøy meget gode og kjørte kampen totalt med mye
flott angrepspill.
Fredrik Evensen hadde også en strålende kamp og burde lagt på til 2-0 etter ti minutter.
Ett av flere nydelige raid der ballen sitter klistret til beina på alle fintene er Evensen
aleine med keeper. Avslutningen går desverre rett på keeper fra kort hold.
Neste stor sjanse kommer noen minutter etter, Martin Hole Hanstved blir spilt fri og
løper inn i feltet.
Med noe spiss vinkel for ett skudd velger Hanstvedt å spille ballen på tvers av feltet,
på motsatt side kommer Benjamin Kleppe og sklir inn 2-0.

Benjamin Kleppe scorer ett nydelig mål etter få minutter spill mot Gneist 2

Før omgangen var halvspilt skulle det bli 3-0 og Kleppe skulle bli involvert igjen. Kleppe kommer
inn i feltet fra venstre siden men blir taklet. Og har man flyt så har man flyt! Gneist-stopperen
klarerer ballen rett i foten til Kleppe som ender med en perfekt assist til Martin Hole Hanstvedt som
dundrer ballen i mål på første touch.
Gjestene får knapt låne ballen og når de først får den så er vi gode og aggressive. Vi vinner ballen
igjen gang på gang høyt i banen.
Neste store sjanse kommer ett en halvtime og igjen er det Martin Hole Hanstvedt som kommer seg fri
i feltet, spiller fint på tvers til Sander Midtun Solberg som bruker litt for lang tid med å få avsluttet.
Gneist får blokkert skuddet.
Like etter bør Benjamin Kleppe score igjen. Sander får ballen nede ved dødlinjen og slår perfekt tilbake
til Kleppe som skyter umarkert fra 7-8 meter.
Avslutningen mangler kraft og keeper redder enkelt.
Men Benjamin Kleppe skulle få sitt hattrick fem minutter før pause, Gneist 2 mister ballen
på vei i angrep og Øyvind Øvsthus spiller Kleppe igjennom aleine med keeper.
Kleppe får veldig god tid og plasserer ballen enkelt forbi keeper.
Osterøy leder meget fortent 4-0 til pause etter en sterk omgang.

Full kontroll etter pause

Like etter pause får Martin Hole Hanstved en dobbelsjanse etter en corner. Først med en god heading
som keeper med nød og neppe får reddet – men må gi retur. Den gir Martin en ny sjanse men
skuddet går over mål.
Tempoet og spillet etter sidebytte var ikke med samme kvalitet som før pause, naturlig nok på 4-0.
Men det er Osterøy som er klart best og skaper det som er av sjanser.
Etter 59. minutter skal det bli 5-0, Martin Hole Hanstvedt kommer fri ute til venstre og slår inn til
Benjamin Kleppe. I stedet for å skyte selv slår han heller hel genial pasning til Jørgen Vevle som
har bedre plass foran mål. Jørgen Vevle sender ballen kontant i mål, 5-0!
Det var det siste Kleppe fikk gjøre i denne kampen – Jo Solberg byttet ut kampens gigant som var
involvert i alle Osterøy sine scoringer så langt. Tre mål og to assist!

De siste tyve minuttene kommer det flere store sjanser til Osterøy. Fredrik Evensen er på ett nytt
imponerende raid der han er raskere med ballen i beina enn hva Gneist er uten ball.
Han kommer seg på nytt fri i feltet men velger en avslutning fra noe spiss vinkel – den går i
nettveggen.
Emil Ahmer Solberg er også kommet inn og han får en stor sjanse like etter. Helt aleine med keeper,
på rundt fem meter spiller han uselvisk inn mot Evensen i feltet som forsvaret får klarert i siste liten.

På tampen kunne kunne Jørgen Vevle og Rikard Mjøs fått nettkjenning på ett av mange langskudd,
flere gode forsøk men tverliggertreff ble det nærmeste.
Ivar Bernes Nordbø kunne også tegnet seg på scoringslisten like før slutt, men skuddet fra 10-12
meter blir blokkert av forsvaret.
På overtid blir det til slutt en scoring til – Jørgen Vevle slår frispark inn i feltet der Emil Ahmer
Solberg er suveren i luften og stanger ballen i nettet.

Gjestene skapte en målsjanse i kampen den kom på en corner på overtid, men avslutningen
gikk like utenfor.
Utenom den sjansen hadde vi full konroll på alt Gneist forsøkte seg på. Forsvaret og midtbanen
vår jobbet strålende.
Osterøy vinner 6-0 etter en strålende gjennomført kamp – høstformen er upåklagelig.
Tre kamper igjen av sesongen, vi er fremdeles på andre plass og kan avgjøre opprykkskampen
på egen hånd med seier i de tre siste kampene.

Neste kamp er på fredag kl. 20:00 – borte mot Juristforeningen.