5. Div: Storseier mot svakt Galgen

Av: Thor-Eivind Mjelde

På papiret skulle Galgen være «grei skuring» og det var kun tre poeng som var
godt nok med tanke på opprykk denne sesongen.
I bortemøtet i vår ble det en knepen 2-3 seier på Krohnsminde, det skulle det ikke
bli på Hatland mandag kveld.
Osterøy dominerte fra første spark på ballen og etter tre minutter bør det stå 1-0.
Fredrik Evensen tar med seg ballen fra egen halvdel og driver helt inn i Galgen sitt
felt der han blir taklet. Ballen ruller bort til Benjamin Kleppe som er helt alene
midt foran mål – skuddet på direkten går utenfor.
Sjansene kom på løpende bånd, neste er det Emil Ahmer Solberg som får. Skuddet
går like utenfor etter flott gjennomspill av Fredrik Evensen.

Så har Benjamin Kleppe våknet til liv, Benjamin hadde en strålende omgang og
gjorde forsvaret til Galgen svimmel gang på gang.
Etter ti minutter har han ett dribleraid ute til høyre før han slår inn til Torbjørn
Hovden som får skuddet blokkert.
Like etter Benjamin igang igjen på høyrekanten, nytt innlegg – denne gang til
Emil Ahmer Solberg som ikke får uttelling denne gangen heller.

Det var bare ett tidspørsmål før det måtte bli scoring til Osterøy. Etter ett kvarter
spill blir Benjamin spilt igjennom på ett forsvar som står høyt. Keeper rykker ut
men kommer for seint – Benjamin runder keeper enkelt og scorer. 1-0!

Keeper kommer for seint
Benjamin Kleppe scorer i det tomme målet

Og da løsnet det skikkelig for ett sprudlende Osterøy.
Etter 19. minutter spilt slår Johannes Hatland ett innlegg  – presist til Jørgen Vevle som kommer
fra dypet og scorer sikkert da han bredsider inn ett skudd fra 15. meter. 2-0.
I neste angrep er det Emil som får en ny mulighet – innlegg fra Benjamin som Emil prøver å
flikke i mål med hælen. Desverre treffer han ikke godt nok og ballen ruller utenfor.
Like etter blir det 3-0. Torbjørn Hovden blir spilt igjennom og gjør ingen feil aleine mot
keeper.

Kanonaden fortsetter mot Galgen-forsvaret, både Jørgen Vevle, Tobjørn Hovden og Robert Dyvik
forsøker seg uten å lykkes.
Etter en drøy halvtime scores det ett nytt flott mål. Hovden tar med seg ballen ifra midtstreken,
spiller vegg med Fredrik Evensen og skyter i mål fra 15. meter.
Sander Midtun Solberg skulle også få en feit mulihget før pause. Benjamin Kleppe slår ett
perfekt innlegg fra høyre til Sander som er helt aleine midt i feltet. Han skyter på første touch
men langt utenfor. Hadde nok bedre tid der.

Like etter scorer Hovden sitt tredje for kvelden – en nydelig pasning fra Evensen og Hovden er på
ny aleine med keeper. Kontrolert avslutning igjen og det står 5-0!
Galgen hadde knapt fått tatt avspark ett scoringen før ballen havner ute hos Benjamin på høyrekanten.
Nok en gang ett perfekt innlegg der Hovden venter på 16. meter – nytt kjempetreff av Hovden, 6-0!
Like før pause bør det stå 7-0 – Benjamin Kleppe er på ett nytt dribleraid og kommer seg helt inn
i feltet.
I stedet for å skyte er han uselvisk og pasningen på tvers blir fanget opp av keeper.
6-0 til pause, kunne vært tosifret!

Ingen scoring på Evensen i dag men strødde om seg med gode pasninger og assister

Nye assister fra Evensen

Like etter pause er det påan igjen – Evensen spiller inn til Benjamin Kleppe som fra litt spiss
vinkel og  presset får til en god avslutning.
Avslutningen er knallhard og går via stolpen og inn i det lengste hjønet til keeper. 7-0!
Så er Galgen på en av får visitter og får straffespark – den setter de og reduserer til 7-1.

De neste åtte minuttene skulle det blir tre nye scoringer til Osterøy, først ett innlegg fra
Evensen som Hovden «tupper» i mål.
Så kommer kveldens pasning! Evensen står på egen halvdel og crosser ballen på volley
i retning Emil Ahmer Solberg. Pasningen er helt perfekt og Emil kommer aleine med
keeper – denne gangen scorer han sikkert.
Emil skulle også score det neste etter ett nytt gjennomspill – keeper kommer på halvdistanse
og Emil  lobber elegant ballen over keeper og i mål.
Da stod det 10-1 med tyve minutter igjen å spille.

De minuttene ble det «bare» tre scoringer til –  Osterøy scorer igjen da Ivar Bernes Nordbø
er aleine gjennom. Keeper redder men Ivar får kriget ballen tilbaken og slår inn til Jonas
Lillejord som scorer sikkert.
Så får Galgen ett frispark – det er godt slått! Hard innsvinger som Ørjan Kleppe header kontant i
eget nett bak en sjanseløs Morten Vevle.
På overtid får Osterøy staffe – Jørgen scorer sikkert, sitt andre for dagen.
Dermed ender kampen med hele 12-2 til Osterøy.
Vi ligger fremdeles på opprykksplass fem runder før slutt – ett poeng foran VHFK!