G19: Kretsmesterene avsluttet med stil

Av: Thor-Eivind Mjelde

Osterøy sitt juniorlag rykket i vår opp fra 2. Divisjon til øverste nivå nå i høst. Laget var helt
overlegne i 2. divisjon der de vant avdelingen foran Åsanes juniorlag. Hvordan skulle de
klare seg i 1. divisjon?
Det skulle gå aldeles strålende det også! På de første syv kampene ble det seks seiere og ett tap.
I forrige runde ble laget vinnere av hordalands høyste nivå for juniorer da tabelltoer Os ble slått 0-3.

Kampen mot Nest-Sotra i siste runde skulle bli en sjarmøretappe. Og hvilken kamp Osterøy skulle
levere på hjemmebane tirsdag kveld.
Allerede etter seks minutter står det 1-0 til Osterøy. Roy Harald Tangerås løper opp ett svakt
tilbakespill og dundrer ballen i mål.

Roy Harald Tangerås setter inn 1-0

Like etter er Tangerås arkitekten bak neste scoring. Han takler og vinner ballen på midtstreken og
setter på turboen nedover høyresiden.
Innlegget er perfekt til Ivar Bernes Nordbø som styrer ballen elegant i mål. 2-0 etter strålende
prestasjoner av både Tangerås og Nordbø.
Gjestene hadde ingenting å by på og Osterøy dominerer stort på eget kunstgress. Nordbø burde
lagt på til 3-0 etter 19. minutter etter å ha blitt spilt helt fri av Markus Rød Låstad.
Avslutningen går like utenfor denne gangen.
Men det var bare spørsmål om når neste scoring skulle komme. Den neste var ikke av det pene slaget,
men den teller like mye.
Ett hjørnespark faller ned ved bakerste stolpe der Markus Rød Låstad kan pirke inn 3-0.
Like før pause bør Markus score igjen.
Ett godt skudd fra Sander Johnsen Grønsdal må Nest-Sotra sin keeper gi retur på og først på returen
er Markus. Skuddet fra kort hold blir reddet av keeper.

Corner er mål! Markus Rød Låstad er på rett sted til rett tid.

Innbytterene skulle markere seg

Osterøy gjorde flere bytter i pausen og de som kom inn skulle markere seg umiddelbart.
Benjamin Kleppe blir spilt igjennom i omgangens første angrep men skuddet stryker stolpen på feil
side.
I det neste angrepet skulle Kleppe få scoringen sin. Denne gangen er sjansen mindre enn den første
men skuddet fra 14-15 meter går inn fra noe skrå vinkel. 4-0 på Hatland.
«Benny» var veldig frisk og fortsatte å herje med de grønnkledde. Neste store sjanse skaper han
når han dribler seg fri i feltet og slår ut til Ivar B. Nordbø som får til en god avslutning. Desverre går
avslutningen rett på keeper.

Bejnamin Kleppe var så nære scoring etter 47. minutter

Omgangens siste halvtime skulle dreie seg om en en annen innbytter, Steffen Rød Låstad.
Først dribler han seg inn i feltet og fra nesten død vinkel skytter Rød Låstad. Keeper får noen fingre
på ballen men i nettet går den. 5-0.
Ti minutter etter er det ny scoring fra Steffen. Denne gangen blir han spilt igjennom sentralt
i banen og skuddet fra 15 meter er strålende.
Prikken over i’en skulle også komme fra Steffen Rød Låstad. Han får ballen godt utpå venstresiden
og startet ett «Maradonaraid» der han dribler den ene etter den andre på vei inn i feltet. Når det er
gjort får han også til en fantastisk avlsutning fra 15. meter, utagbart for keeper og 7-0 på Hatland.
Ekte hattrick av Steffen!
Flere mål blir det ikke i en kamp Osterøy var totalt overlegne og seiersmarginen var ikke ett mål