Det gjenstår tre kamper denne sesongen og skal Osterøy ha en mulighet
til å beholde plassen i 4. Divisjon må alle tre vinnes.
Dagens motstander, Askøy FK er fortapt i bunnstriden og blir å finne i
5. Divisjon neste sesong.
Osterøy tok kommandoen fra avspark og allerede etter to minutter kom kampens første sjanse.
Benjamin Kleppe legger inn fra høyre til Fredrik Evensen som får skyte fritt fra
16. meter. Skuddet går over.
Etter syv minutter jager Glenn Andre Aarbakke en lang ball i bakrommet. Keeper rykker ut men
blir akkurat for sein, Aarbakke vinner duellen og sklir til slutt ballen i mål. 0-1 på Askøy.

Keeper blir for sein og skyter hull i luften
Glenn Andre Aarbakke scorer kampens første mål.

Osterøy er det klart beste laget i denne perioden og etter 17. minutter blir det 0-2. Torbjørn
Hovden kommer seg inn i feltet og taper først en duell men kriger ballen så tilbake. Keeper
er på halvdistanse og  dermed kan Hovden enkelt sette ballen i mål. 0-2.
Den første halvtimen er det klassforskjell på lagene. Askøy er fryktelige svake og gir vekk
ballen gang  på gang. Desverre er Osterøy litt for unøyaktige på den siste tredjedelen og klarer
ikke å punktere kampen tidlig.
Askøy kom mer med og fikk først en scoring annulert for offside. Etter 33. minutter får de en
redusering litt ut av ingenting. Litt frem og tilbake i feltet før ballen faller perfekt ned til
Stian Andre Sørensen som scorer.
Askøy fikk «blod på tann» og er nære utligning de neste minuttene. Først ett godt skudd som
Morten Vevle redder glimrende.
Så en innoverskrudd corner som går i tverligger og ut.

Osterøy hevet seg de siste minuttene av omgangen. Først blir Benjamin Kleppe spilt
igjennom og fra 15-16 meter skyter han utagbart nede til høyre for keeper. 1-3.
Bare to minutter seinere kommer dagens flotteste scoring.
Sander M. Solberg kommer opp på venstrekanten og slår inn i feltet. Innlegget er perfekt på
hodet til Torbjørn Hovden som styrer headingen elegant via stolpen og inn. Nydelig utført.
Like etter kunne Aarbakke økt ledelsen, men skuddet fra noe spiss vinkel blir reddet av
keeperen. Dermed kunne Osterøy gå til pause med en klar og fortjent ledelse.

Benjamin Kleppe setter inn 1-3
Sander M. Solberg får assist på Hovdens 1-4 scoring

Full kontroll da Askøy fikk en mann utvist

Etter pause virket begge lag formøyd og de store sjansene uteble i starten. Den neste store
sjansen kom etter 65. minutter da Fredrik Evensen spiller vegg med Torbjørn Hovden og får en
eventyrlig sjanse. Treffet på ballen blir for dårlig og keeper redder greit.
Så to minutter seinere skulle Askøy gjøre det enda vanskeligere for seg selv.
Glenn Andre Aarbakke er i ett flott driv nedover høyresiden da Askøys Andre Kleppe
grisetakler både Aarbakke og assistentdommeren. Direkte rødt kort fra dommeren, Charles Whiteley.
Osterøy får store rom og boltre seg på og bør øke ledelsen men det vil seg ikke helt.
Jørgen Vevle fikk den største sjansen etter en corner fra Fredrik Evensen. God avslutning
og god redning.
Steffen Rød Låstad fikk 20. minutter i dag og var mye innvolvert etter han kom inn for
Benjamin Kleppe.
Etter 78. minutter blir han spilt igjenom og fra 14-15 meter scorer Låstad sikkert. 1-5.
Fem minutter før slutt dribler han det som er av Askøy-forsvar og kommer seg inn i feltet.
Avslutningen fra noe spiss vinkel redder keeperen til Askøy.
Det ble med 1-5 og tre veldig viktige poeng. På fredag kommer Bergen Nord på besøk til
en ny kamp der kun tre poeng er godt nok.