4. Div: Pangstart på høstsesongen

Av: Thor-Eivind Mjelde

Etter 3-1 seieren borte mot Bønes på onsdag ventet en tøffere motstander i Fugledalen
i ettermiddag – Serietoer, Nordhordland BK, som slo VHFK 4-0 forige helg.
Etter noen kamper som spiss før ferien, er Torbjørn Hovden flyttet litt dypere i banen nå i høst.
Der kommer Hovden til sin rett. Banens beste i dag.
Det skulle ikke ta mange minuttene før Hovden kommer fra dybet. Hovden bryter NBK i
det de skal starte ett angrep.
Hovden setter fart og tråkler seg forbi flere rødkledde før han avslutter fra 12-13 meter.
Avslutninger er ikke all verden men i mål går den. 1-0 etter seks minutter på Hatland.

Osterøy fører kampen og skaper det meste av sjanser.  Etter 19. minutter kommer Hovden igjen
på ett raid. Passerer backen til NBK og løper inn i feltet. Der slår han perfekt ut i feltet til
Martin Hole Hanstvedt – fra kort hold bør det stå 2-0, men  Hanstvedt treffer for dårlig på
avslutningen.
Få minutter etter er det Roy Harald Tangerås som setter på turboen. Kommer seg inn i feltet og
får til en god avslutning fra 15. meter, som keeper redder.
Osterøy dominerte stort i første omgang og burde hatt større ledelse. Spesielt den første
halvtimen var strålende. NBK skapte ikke all verdens farligheter for Mathias Riple.

Torbjørn Hovden scorer sitt første mål for dagen etter seks minutter
Då blir det feiring!

Årets mål av Fredrik Evensen

Etter pause er gjestene mer på hugget, men det er Osterøy som skaper også den neste muligheten.
Jonas Lillejord slår inn fra høyre – ballen havner bak i feltet der Benjamin Kleppe forsøker ett brassespark.
Avslutningen går forbi keeper men ved bakerste stolpe får NBK klarert.
Neste mulighet er det Roy Harald Tangerås som får. Etter ett flott løp får han avsluttet fra ti meter
– desverre utenfor.
De neste minuttene stod kampen og vippet litt. Høy intensitet uten at de store sjansene kom for
noen av  lagene.

Etter 66. minutter kommer den viktige andre scoringen. Benjamin Kleppe skjærer inn ifra venstrekanten –
slår pasning inn i feltet til Torbjørn Hovden som drar av noen rødkledde før han avslutter sikkert i mål!
To minutter etter står det 3-0 på Hatland. Fredrik Evensen scorer ett fantastisk mål!
Fra 18 meter så prøver Evensen av alle ting ett brassespark – treffet på ballen er fantastisk! Keeper står
noen meter fra streken og ballen går over keeper og rett i krysset.

Etter 3-0 scoringen faller gjestene i sammen og Osterøy dominerer stort. Glenn Andre Aarbakke
kom inn fra benken i dag og fikk to store sjanser like etter.
Først knuser han NBK-stopperen i løpeduell og kommer aleine med keeper – som redder.
Like etter blir han spilt frem av Hovden med en lekker chip. Aleine med keeper som igjen redder.
Osterøy hadde full kontroll på slutten og vinner meget fortjent 3-0.
Dette lover bra for høsten – i dag var hele laget bunnsolide.