Vårsesongens siste kamp var lokaloppgjøret mot Valestrand Hjellvik. Dette var en typisk
«sekspoengskamp», med seier ville vi være to poeng bak gjestene. Med tap ville
forskjellen være åtte poeng.
Osterøy kommer best i gang og tar kommandoen i matchen. De helt store sjansene
lar vente på seg.
Hjemmelaget prøver seg på skudd fra distanse og gjestene får en del cornere uten
at noen får uttelling.
Etter 13 minutter er det smått utrolig at ikke Osterøy tar ledelsen. Etter en corner blir det en
kannonade mot VHFK-målet. Både Martin Hole Hanstvedt og Øyvind Øvsthus
burde satt en av sine skuddmuligheter.

Martin Hole Hanstvedt fikk kampens første sjanse etter corner

Like etter får VHFK sin første sjanse og den ble også svær. Nasser Dakdouka vender vekk
Johannes Hatland inne i feltet og og hamrer ballen i stolpen.
Så overtar gjestene kommandoen og har mye ball. Men uten at de skaper de helt store
sjansene.
Det er hjemmelaget som skaper en ny megasjanse etter 26. minutter. Jørgen Vevle spiller
Benjamin Kleppe nydelig igjennom.
Avslutningen går rett på VHFK-keeperen.
Så etter 32. minutter er Magnus Bru Reigstad på rett plass til rett tid. Etter litt frem og tilbake
inne i feltet triller ballen ut til Bru Reigstad som scorer sikkert fra 7-8 meter. 0-1.
VHFK får også omgangens to siste sjanser. Først legger Bru Reigstad inn til Dakdouka som
header like over.
Så rett før pause sover hjemmelaget og lar Bru Reigstad få god tid til å sikte inn skuddfoten.
Nok en gang treffer gjestene stolpen.
Til pause stod det 0-1. VHFK var det beste laget før pause, men Osterøy sine store sjanser
burde gikk uttelling. Samtidig kunne gjestene også scoret flere….

Snytt for straffe?

Etter sidebytte er rollene byttet om. Hjemmelaget har ballen mye og VHFK ligger bakpå. De store
sjansene lar vente på seg.
Martin Hole Hanstvedt prøver seg på flere skudd. Nærmest kommer han etter 55. minutter,
men skuddet fra 17 meter går like utenfor.
Like etter kommer Ivar Bernes Nordbø seg fri på i feltet, men desverre blir pasningen «lest»
Så er det Aleksander Lenning som er på farten to ganger på to minutt. Begge gangene
kommer han seg fri langt inne i feltet og begge gangene blir innleggene blokkert.
Den siste ga en corner som ga Osterøy nye målsjanser. Corneren er presis til Torbjørn Hovden
men treffet med hodet blir bare en stuss videre bak i feltet. Den ballen plukker Johannes Hatland
opp og skyter i  stolpen fra litt spiss vinkel.
Jørgen Vevle er nestemann som prøver seg, men skuddet fra drøye 20 meter blir det ingenting ut av.
I angrepet etter burde hjemmelaget fått straffespark. Torbjørn Hovden blir spilt igjennom av
Jørgen Vevle. I duell med Simen Kallekleiv vil også VHFK-keeper,  Christian Krüger, være med.
Han kommer ut og meier ned Hovden uten at han er i nærheten av å ta ballen. VHFK er heldig som
slipper unna staffespark der.

VHFK-keeperen meier ned Torbjørn Hovden i sitt forsøk på å nå ballen

Valestrand Hjellvik kom nærmest scoring etter pause like etter. Jonathan Mjøs slå inn mot Jonas
Hauge som når ballen før Mathias Riple. Headingen går over. Spilt 70. minutter.
Minuttet etter er det Aleksander Lenning som bør score. Skuddet fra fem-meteren blir reddet
av keeper.
Glenn Andre Aarbakke får Osterøy sin neste mulighet men skuddet fra 15 meter blir ikke godt nok.
Dermed ebber kampen ut med seier 0-1 til VHFK.
Nok en gang har vi nok sjanser til å vinne kampen som mot Bergen Nord sist. Til høsten må
sjansene omsettes til scoringer skal vi holde oss i divisjonen.