4. Div: Osterøy fant ikke nettmaskene mot Smørås

Av: Thor-Eivind Mjelde

Sesongens andre bortekamp gikk på Slåtthaug mot ett ubeseiret Smørås.
Allerede etter ett minutt kunne Erlend Risholm gitt oss 0-1, men headingen etter corner gikk i
stolpen.
Vi kjørte kampen de første minuttene uten at vi kom til flere gode sjanser.
Smørås var veldig nære 1-0 etter åtte minutter, men Risholm redder på streken.
Fem minutter etter så sitter scoringen for Smørås. Det hele starter på høyresiden der
Smørås-kapteinen kommer litt for enkelt forbi Osterøy-forsvaret og slår skrått inn i feltet til
en ummarket medspiller som scorer enkelt.
Smørås fortsetter å kjøre kampen og får mange dødballer. Etter 19 minutter får de en ny
sjanse etter corner, men headinger fra god posisjon går utenfor.

Erlend Risholm kunne gitt oss 0-1 i denne situasjonen
Men avslutningen gikk i stolpen

Smørås fortsetter å skape sjanser og den største sjansen redder Johannes Hatland på streken.
Bortsett fra den store sjansen i åpningsminuttet skaper vi bare halvsjanser etter skuddforsøk
fra Torbjørn Hovden og Jørgen Vevle.

Omdiskutert situasjon før pause. Smørås får frispark i denne situasjonen der Benjamin
Kleppe er først på ballen.
Burde det heller blitt straffe, dommer?

Osterøy det beste laget etter pause

Etter pause kommer vi godt i gang. Torbjørn Hovden gjør en strålende prestasjon da han vender bort
Smørås-forsvaret og kommer seg inn i feltet. Avslutningen med venstrefoten er god, men keeper får
reddet mesterlig.
Vår neste mulighet kommer etter 60. minutter, på ny er det Hovden som kommer til en god skuddmulighet
fra 16. meter. Keeper redder.
Smørås er farligst på dødballer. Etter en corner og «klabb og babb» får de avsluttet men en god Morten
Vevle redder til ny corner.
Noen minutter etter er de vi som får en gedigen målsjanse. Jørgen Vevle blir spilt igjennom i bakrom,
midtstopperen sklitakler ballen ut i farlig rom rett foran egen keeper. Ballen havner i beina på Fredrik
Evensen som «bare» kan score på nærmest åpent mål. Desverre treffer avslutningen en Smørås-forsvarer.
Etter 70. minutter får vi på ny en sjanse. Denne gangen på dødball fra Jørgen Vevle. Frisparket
blir slått inn i feltet der Torbjørn Hovden stusser ballen videre i fanget på Erlend Risholm. Desverre får
han ikke stokket beina og avslutningen blir for dårlig.
De to neste mulighetene får hjemmelaget, men Morten Vevle redder glimrende ved begge anledninger.
Etter 85. minutter kommer det nok en Osterøy-sjanse.
Torbjørn Hovden kommer til innlegg fra venstrekanten, innlegget får keeper bare slått videre til
Steffen Rød Låstad som med venstrefoten skyter over fra god posisjon.
Minuttet etter kommer Smørås til ny avslutning fra skrått hold, men Morten Vevle varter opp med en
ny god redning.
Avgjørelsen faller to minutter på overtid. Mens Robert Dyvik ligger skadet på 16-meteren angriper
Smørås i akkurat det rommet. Avslutningen fra kort hold kan ikke Morten Vevle gjøre noe med. 2-0.
Selv på 0-2 holder vi moralen oppe og går i angrep på nytt. Fra 14-15 meter kommer Emil A. Solberg
til en god avslutning, men desverre utenfor Smørås-målet.