4. Div: Fortjent borteseier mot Nordhordland BK

Av Thor-Eivind Mjelde

Etter hjemmetapet mot Bønes i seriepremieren var det viktig med poeng i bortemøte
mot Nordhordland BK. Hjemmelaget spilte 1-1 borte mot VHFK i sin sesongstart.
Det ble en jevn åpning på kampen der NBK fikk kampens første store mulighet allerede
etter seks spilte minutter.
Aleine med Mathias Riple velger NBK-spilleren å lobbe, men Riple får en hånd på ballen
og redder.
De første ti minuttene var det kun noen spe skuddforsøk fra Emil A. Solberg som lignet
på noe forover.
Så plutselig klaffer alt vi prøver på. Etter 13 minutter sitter 0-1 scoringen, Benjamin
Kleppe kommer seg fri på høyresiden og slår perfekt inn til Jørgen Vevle som scorer
sikkert fra kort hold.

NBK kunne og burde tatt ledelsen tidlig, men Mathias Riple for en hånd på forsøket
Jørgen Vevle setter inn 0-1 etter assist fra Benjamin Kleppe

Bare to minutter etter ledermålet så øker vi til 0-2. Emil A. Solberg slår ett perfekt innlegg fra høyre
som Sander Grønsdal stanger kontant i nettet.
Så roer kampen seg i drøye ti minutter før vi angriper fra høyresiden nok en gang. Emil A. Solberg
kommer til avslutning, skuddet redder NBK-keeperen men på returen er Benjamin Kleppe først og
setter inn 0-3.
Inn mot pause skjer det lite og ett meget effektivt Osterøy-lag leder 0-3. Noe i overkant etter spill
og sjanser.

Kontrolerte inn seieren

Etter pause er det NBK som kommer best i gang, Osterøy virker fornøyde og er passive i duellene.
Det første kvarteret har NBK ballen mye men skaper utrolig få sjanser. Så kommer Osterøy mer og mer inn
i kampen igjen. Etter 59. minutter er det vi som får en stor sjanse, Fredrik Evensen kommer inn i feltet fra
venstre og får til en god avslutning som keeper redder.
Bare tre minutter etter kontrer vi på hjemmelaget, Torbjørn Hovden kommer en mot en og finter ut
forsvareren. Fra god posisjon foran mål prøver Hovden en avslutning i lengste hjørnet, men skuddet stryker
stolpen. Burde stått 0-4 der.
Den siste halvtimen skapes det lite, NBK var tamme foran Riple og prøvde seg som regel på ufarlige
skudd fra distanse.
Noen minutter før slutt burde likevel hjemmelaget redusert til 1-3 da en NBK-spiller fikk stå helt aleine
på 6-7 meter, men skuddforsøket ble ett tilbakespill til Riple.
Osterøy var det klart beste laget og vant fortjent 0-3 mot ett tamt NBK.

Sander Grønsdal stanger inn 0-2
Benjamin Kleppe har akkurat satt inn 0-3 bak NBK-keeperen