4. Div: Ineffektive Osterøy tapte mot Vestsiden-Askøy

Tekst og Foto: Thor-Eivind Mjelde

Dagens hjemmekamp gikk mot topplaget, Vestsiden-Askøy, som kjemper om
opprykk til 3. Divisjon.
Vi ligger noenlunde trygt litt under midten, men tre poeng i dag hadde roet nervene.
Ett ungt hjemmelag startet kampen litt nølende og gjestene tok initiativet i kampen.
Det første kvarteret skjedde det lite, men Vestsiden-Askøy var nærmest målsjanser.
Etter 17. minutter kommer gjestene igjennom men spissen klarer ikke å stokke beina og vi slapp
med skrekken.
Osterøy første sjanse kommer etter 21. minutt, men Fredrik Evensen skyter over etter nydelig
spill.
Minuttet etter og på vår andre målsjanse sitter scoringen! Emil Ahmer Solberg kommer seg
løs på venstrekanten og slår inn. Ballen går igjennom hele feltet og på bakerste stolpe dukker
Sondre Mjelde opp og scorer sikkert fra død vinkel. 1-0 på Hatland!

Fredrik Evensen brenner vår første sjanse etter 21. minutt
Emil Ahmer Solberg med assist på scoringen som ga oss 1-0
Sondre Mjelde vår eneste målscorer i dag
Fornøyd gjeng etter halvspilt første omgang

Etter scoringen er det vi som skaper sjansene og Torbjørn Hovden får en god mulighet like etter
vårt første mål.
Skuddet fra god posisjon resulterer i ingenting.
Så kommer det fem ødeleggende minutter for Osterøys del, først får Vestsiden-Askøy frispark
på rundt 20. meter.
I det Mathias Riple og forsvaret skal organisere muren så blir frisparket tatt kjapt.
Skuddet går rett inn bak Osterøy-keeperen, 1-1 er ett faktum etter 37. minutt.
Fem minutter seinere har gjestene snudd kampen, gjestenes Tord Søreide Skogen vinner
enkelt en duell og setter fart inn i feltet. Vinkelen blir litt spiss men avslutningen går i mål.
Vestsiden-Askøy har snudd kampen!

Osterøy klart best etter pause

Etter sidebytte er det Vestsiden som får omgangens først sjanse etter 49. minutt, men etter dette
kjører vi kampen.
Etter 53. minutt spiller vi nydelig klikk-klakk-fotball, til slutt flikker Fredrik Evensen videre til
Emil Ahmer Solberg, som får til en avslutning som blir blokkert i siste øyeblikk.
Neste sjanse skaper Fredrik Evensen på egenhånd noen minutter seinere. Han skjærer inn
fra venstre og finter ut fire, fem mann før avslutningen går forbi keeper.
Desverre treffer ballen stolpen. Stor sjanse og glimrende raid av Evensen.

Fredrik Evensens avslutning gikk i stolpen etter 61. minutter

Når vi ikke scorer på våre sjanser, så gjør Vestsiden-Askøy akkurat det. Når de først skaper noe,
så blir det farlig.
Enkelt og effektivt øker de til 3-1 etter 71. minutter. En dragning på 20. meter og ett knallhardt
skudd nede i Mathias Riples venstre hjørne.
Vi viser stor lagmoral og kjører på videre, to minutter etter 1-3 blir Torbjørn Hovden spilt igjennom.
Kommer aleine med keeper men bruker for langt tid og keeper rykker ut i rett øyeblikk og
redder avslutningen.
Neste store sjanse kommer etter 87. minutt. Torbjørn Hovden blir lagt i bakken på 20. meter og tar
frisparket selv.
Skuddet som er hardt i keeperhjørnet blir reddet av keeper, returen er Roy Harald Tangerås
først på, men fra meget god posisjon skyter han utenfor.
Vestiden-Askøy får den neste muligheten men skuddet fra spiss vinkel blir reddet av Mathias Riple.
På overtid er Fredrik Evensen veldig nær scoring, men skuddet stryker krysset og går utenfor.
Dermed taper vi 1-3 i en kamp vi hadde fortjent poeng i.

Torbjørn Hovden kommer aleine med keeper….