Sindre Lundberg
Petter Hopsdal
__________________________________________________________________________

God førsteomgang av Osterøy

Flott spillevær, bra oppmøte på tribunen, og NRK Hordaland streamet kampen live på sine nettsider. I tillegg var innleide Aleksander Lenning spilleklar for gultrøyene. Alt lå til rette for årets første hjemmeseier for a-laget. Kampen begynte i et forholdsvis rolig tempo, med to lag som lå å følte litt på hverandres kvaliteter. Vi måtte spille 7 minutter før Thomas kom med kampens første avslutning. Rett på keeper fra 25m. Fem minutter senere får Joachim ballen på midtbanen, ser opp å slår en flott ball til Aleksander som er på løp på venstre kant. Han header den forbi sin motstander på første touch, og finner Thomas foran mål. Thomas setter ballen i mål, og OIL leder 1-0. Etter scoringen følger det en god OIL-periode med flere store sjanser og en del flott spill. Etter 25 minutter har OIL, og Joachim, en ball i mål etter en corner, og litt klabb og babb i feltet, men den blir avblåst for det som vi tolker som armbruk. Ser veldig billig ut.

Halvtimen er spilt når en Løvstakken-spiller treffer Mathias med et spark. Mathias må forlate banen med skade, og inn kommer Morten Vevle i OIL-buret. Like etterpå får Osterøy sin andre scoring. Anders slår en lang ball opp, Thomas vinner en duell, og sender Jørgen gjennom. Jørgen slår tilbake til Thomas, før Thomas legger igjen, og Jørgen avslutter med venstre fot. Effektiv fotball. Rett etter dette målet får Løvstakken straffe etter at en OIL-spiller er uheldig å blir truffet i armen når han skal blokkere et skudd. Grei straffe. Straffen går derimot i stolpen, og omgangen ebber ut med en 2-0 ledelse etter en god omgang av hjemmelaget. Trenerene er godt fornøyd.

Den største forskjellen idag, kontra en del av de tidligere kampene, er at vi presser høyere i banen, får brudd høyere i banen, og har flere spillere foran ballfører når vi angriper. I tillegg får vi en ekstra gjennombruddshissig spiller der fremme i Lenning, som skapte mye fra sin kantposisjon.

Ville drepe kampen etter pause

Osterøyspillerene må ha bestemt seg for å gå ut å avgjøre kampen etter pause. Allerede etter 6 minutters spill står det 4-0 til hjemmelaget. Begge kommer på kjappe overganger. En fra høyre, en fra venstre. Jonas og Aleksander med assist, Jørgen og Thomas med målene. Etter denne pangstarten ser det ut som om OIL-spillerne er fornøyd og faller bevisst eller ubevisst ned noen hakk. Løvstakken får sitt første mål rett før timen er spillt. 4-1. Løvstakken er farlig frempå en gang til før Jørgen kommer i skuddposisjon. Han fyrer med venstre, men ballen går over mål. Det som er verre er at han skader kneet sitt igjen, og at vårsesongen med det trolig er ferdig for han. Ørjan Kleppe kommer inn for Jørgen.

Resten av omgangen består for det meste av at Løvstakken har mye ball på Osterøy sin halvdel uten å komme til mer enn et par-tre sjanser. De prøver å spille seg gjennom et kompakt OIL-lag, mens de gule og grønne venter på en overgang til å punktere kampen skikkelig. Først når vi har passert 90 minutter kommer det et mål. Det er til Løvstakken. Et frispar blir skutt inn i feltet fra 30m, går via hodet til en OIL-spiller og i mål. To minutter på overtid slår Morten et presist utspark til Benjamin, som tar den elegant ned i fart, før han finner Ørjan Bysheim foran mål. Stjedno Bysheim setter desverre ballen i stolpen, før en Løvstakkenspiller klarerer til corner. Corneren blir først klarert før Bysheim får ballen ute på kant. Han sikter, og legger inn i feltet der Espen setter inn sin andre heading for dagen, denne gangen i rett mål. Dette ble det siste som skjedde i kampen.

3 x tomålsscorere (Espen N. Mjøs riktignok med ett i feil mål) og en debutant med en solid kamp for Osterøy.

(F.v. Jørgen Vevle, Aleksander Lenning, Thomas S. Langeland, Espen N. Mjøs)

Dagens ostring ble Aleksander Lenning, som skapte mye trøbbel for gjestene fra sin venstre kantposisjon.