Aleksander Trohjell
Tobias Totland
__________________________________________________________________________

Gneist best igang

Denne solfylte, og varme, vårdagen var det endelig duket for årets første hjemmekamp for a-laget. Det var bra oppmøte på tribunen, og alt lå til rette for en flott fotballkamp. Gneist får kampens først sjanse etter 4 minutters spill. De skjærer inn fra venstre, og kanten får avsluttet i stolpen. Gneist har flere sjanser i åpningen av kampen, før OIL kommer mer med. Vi har passert 14 minutter på klokken før hjemmelaget produserer sin første store sjanse. Jørgen slår et godt innlegg, etter en corner, og etter å ha gått via et par personer går ballen like til side for målet, til ny corner. Det skal gå 18 minutter før Gneist får det første målet. Igjen er det på venstrekanten det skjer. Han skjærer inn fra kanten, foran forsvarsrekken til OIL, og avslutter i nærmeste. Denne gangen står ikke stangen i veien, og ballen treffer nettet bak Mathias.

Etter scoringen kommer Osterøy mer med i spillet, og har ballen mer enn i begynnelsen av kampen. Likevel kommer Gneist plutselig alene gjennom med Mathias. Han redder mesterlig. Etter 31 minutters spill får Gneist straffe etter at en lang ball pumpes inn i bakrommet, og det står plutselig 0-2 til gjestene. Det siste kvarteret av omgangen tar OIL over presset, og jakter en redusering. Det produseres en del sjanser før det endelig løsner. Jørgen scorer på et frispark fra ca 20 meter etter 43 minutter. Osterøy går dermed til pause med 1-2.

Her har Jørgen akkurat satt inn 1-2 reduseringen to minutter før pause.

Osterøy fortsetter der de slapp

Etter å ha avsluttet første omgangen best, kommer OIL best igang etter hvilen også. Allerede etter 2 minutters spill vinner Osterøy ballen høyt oppe på Gneist sin halvdel, og Thomas får god tid alene med keeper. Desverre går ballen like til side for mål. Gneist tar bedre vare på sine muligheter, og lobber inn 1-3 etter 52 minutter. Osterøy fortsetter å male på med sitt spill og får belønningen etter et lite kvarter av andre omgang. Et slapt tilbakespill blir plukket opp av Thomas, og denne gangen setter han den sikkert i mål. Snaue 5 minutter senere er det Torbjørn som prøver seg med et skudd. Det går i mål og det står 3-3! På dette tidspunktet er det Osterøy som styrer mesteparten av spillet, men Gneist er likevel farlige når de kommer på overganger. 77 minutter ut i kampen kommer Gneist på en av sine overganger. Det ender med at en Gneist-spiller får stjernetreff, og ballen fyker i vinkelen. 3-4 til gjestene, og OIL må igjen jage mål. Osterøy prøver, men de helt store sjansene uteblir og det ender med et knepent tap i denne kampen. Hadde nok fortjent 1 poeng her.