Fredrik Evensen kommer inn for Joachim Borge Solberg etter 82min
Jonas Lillejord kommer inn for Thomas Langeland etter 82min
___________________________________________________________

Ingen stor første omgang.

Starten av kampen blir preget av stillingskrig, og lite målsjanser. Osterøy får likevel et spillemessig overtak de første 10 minuttene. Kampens første store sjanse kommer etter ca kvarteret. Joachim trer gjennom Thomas med en flott pasning. Han skjærer inn fra kanten sin, og kommer alene med keeperen. Ballen går såvidt til side for målet, i det nærmeste hjørnet. Det går ikke mer en et par minutter før Thomas er frempå igjen. Denne gangen avslutter han fra ca 11 meter. Skuddet går desverre rett på keeper.

Når klokken runder 25 spilte minutter har NBK kommet mere med i kampen. De har sakte, men sikkert, tatt over banespillet. Deres første store sjanse kommer etter ca 27 minutter. Et innlegg blir headet forbi Mathias i Osterøyburet, men ballen går til side for mål. Temperaturen har steget litt, og Torbjørn blir truffet av en farlig takling. Dommeren deler ut to gule kort til synderen, men han får lov til å fortsette kampen. Kunne fort vært et direkte rødt kort. Et par minutter etter denne episoden er det Jørgen som blir taklet slik at han kort tid etterpå må forlate banen skadet. Vi har ikke fått noen endelig diagnose på skaden, men ifølge han selv er han forhåpentligvis tilbake etter 3-4 uker. Rikard kommer inn for Jørgen, og tar den defensive rollen på midten, mens Joachim går opp som indreløper.

Skjer lite resten av omgangen, og dommeren legger ikke til noe i denne førsteomgangen. En førsteomgang som preges av mye feilpasninger og ubesluttsomhet av begge lag. Særlig på siste tredjedel av banen. NBK presser Osterøy høyt, og stresser de i igangsettingene, samtidig som de triller en god del ball på egen halvdel. Det har vært lite fint spill, men de største sjansene har Osterøy og Thomas stått for.

I pausen setter trenerduoen fokus på mangel på konsentrasjon, som fører med seg mye feil og balltap. NBK får alt for ofte trille enkelt ball på egen halvdel, og OIL-guttene får beskjed om å legge seg litt lavere i andre omgang. Det blir også gjort to spillerbytter. Inn kommer Emil og Ørjan, ut går Daniel og Benjamin.

Litt mer severdig andre omgang.

NBK kommer best igang etter pausen. De kommer først til en stor sjanse etter innlegg, før de får et merkelig indirekte frispark etter at ballen har truffet taket i hallen. Mathias reagerer hurtig og får avverget forsøket. Først 15 minutter ut i omgangen får Osterøy produsert et par sjanser. Først er det Bjarte som får en mulighet etter fint spill av Torbjørn og Ørjan i forkant. Like etterpå er det Bjarte som på egenhånd passerer tre mann, og får avsluttet via keeper til corner. NBK fortsett å dominere ballinnehav, og får testet Mathias med jevne mellomrom. Etter 75 minutter kommer OIL til en corner etter fint spill. Torbjørn slår corneren inn mot første stolpe. Den blir stusset bakover i feltet, der Rikard Mjøs dukker opp med et volleyskudd som så vidt ruller over målstreken, helt ute ved stolperoten. Her kunne vi tydelig se at han nok valgte plassering, foran kraft. Osterøy tar ledelsen 1-0.

Etter scoringen tar kampen seg noe opp. Det er større tempo, mer bevegelse, og bedre pasningskvalitet. NBK er fortsatt aggressive i presset, og har mye ball. Bare noen få minutter etter suseren til Rikard, har laget fra Knarvik et langskudd som treffer stolpen. Det går heller ikke lenge før de får ballen i mål. Etter 83 minutter er vi like langt. Et innlegg fra venstre blir tatt ned på brystet, og plassert kontrollert til side for Mathias. 1-1. NBK fortsetter presset i sluttminuttene, men kommer ikke til de helt store sjansene. På overtid får Jonas en alle tiders mulighet til å avgjøre. Rikard slår en god ball til Jonas som kommer på et lurt løp. Jonas går forbi keeper, men får ikke stokket beina riktig, og det kommer en forsvarsspiller til. Det ender 1-1 i Vestlandshallen denne ettermiddagen. Osterøy sin andre uavgjorte kamp her på en uke. Osterøy skal møte NBK i serien denne sesongen, så det var knyttet litt ekstra spenning til denne kampen på forhånd. Tror ikke noen av laglederene sitter gjen med de store svarene etter en kamp preget av mye feil, og slurv.

Dagens ostring ble i denne kampen en delt førsteplass mellom Mathias i målet, og kaptein Joachim.

HUSK: Neste kamp er mot Eidsvåg IL på Eidsvåg idrettsplass, fredag 14. mars kl 19.00.