A-lag herrer sesongåpnet søndag kveld mot nyopprykkede Askøy FK 2.
Etter 90. minutter lå vi under 1-0 – på overtid av overtiden løsnet det!

Rekruttene til Askøy gikk rett i angrep og et innlegg blir til en vakker avslutning – utagbart fort Mathias Riple. 1-0 etter 19. sekunder!

Se innlegget som suser i nettet til 1-0

Vi kommer gradvis inn i kampen men klarer ikke å skape de helt store målsjansene. Flere gode skuddforsøk som ikke finner veiene mellom stengene.

Vi slurver uvanlig mye på siste tredjedel – vind og første seriekamp er nok en medvirkende årsak.

Askøy skaper minst men går til pause med ledelse 1-0.

På overtid tok det helt av i skogen

Vi er det førende laget også etter pause – men vi sliter fremdeles med å skape det helt store. Tobias Krakhella Kallekleiv blir revet ned på vei igjennom tidlig i 2. omgang. Askøy-spilleren får det gule kortet – var nok riktig vurdert, men marginer unna rødt kort.

Når vi presser for utligning gir det også hjemmelaget bedre betingelser  i angrep.

De skaper en stor sjanse etter pause – som burde gitt de 2-0. Askøy spiller seg helt aleine med Mathias men avslutningen stryker stolpen og går utenfor.

På tampen kommer de store sjansene – først et innlegg som keeper glipper. Ballen ligger fri rett foran mål, men Steffen kommer akkurat for seint til å pirke inn utligningen.

Så runder kampen 90` – dommeren ligger til fire minutter. Det går mot tap.

Vi viser moral og trykker på. Etter en corner fra Fredrik Evensen og litt klabb og babb i feltet kommer Even Bruvik stupende  og header mot mål. Keeper varter opp med en feberredning og får slått til ny corner.

Det er foreløpig «den dagen» på Askøy.

Steffen Rød Låstad slår den påfølgende corneren som Askøy klarerer. Benken til hjemmelaget er strålende fornøyd, men de vet ikke hva Niklas er i stand til i returrommet.

Niklas bruker et touch til å få kontroll på ballen før han kontrollert sender ballen i bue over keeper til 1-1.

Klokken viser 95. minutter – vi sikret det ene poenget.

Niklas utligner til 1-1.

Før det blir tatt avspark må dommeren ut å gi gult kort til Askøy-treneren – dermed ligger han til enda litt tid.

Askøy får muligheten til å gå i angrep – klokken runder 96. minutter.

Oppspillet er upresist og Vegard bryter – Vegard spiller vegg med Even Fotland før han krummer nakken og langer oppover høyresiden i Rune Bratseth-stil.

Vegard finner Johannes Loftås som slår ballen på tvers av feltet der Steffen upresset kan sette inn 1-2!

Dermed tar vi tre poeng på en heller dårlig dag – vi har mye mer inne!

Moralen til laget var det mest positive i denne kampen – selv om vi stanger og stanger holder vi hodene kalde og pådrar oss ikke unødvendige frispark og gule kort. Vi står på og får til slutt belønning i form av poeng.

Allerede på Fredag er det ny kamp. Da kommer Austevoll på besøk til sesongens første hjemmekamp i Fugledalen.