Oppkjøring til ny sesong i 4. divisjon er godt i gang for Osterøy. Torsdag kveld stod Lyngbø på motsatt halvdel til treningskamp i Lyngbø Idrettspark.

Dette var den tredje treningskampen i 2024. Vi har møtt VHFK (seier 2-1) og Sund (tap 1-2) i Vestlandshallen tidligere.

Det ble en dårlig oppladning til kampen da Arna-veien nok en gang skulle skape trøbbel. Ved oppsatt kampstart hadde vi bare ni spillere på plass – kampen ble utsatt et kvarter slik at vi hadde elleve spillere klare til kamp.

Da kampen kom i gang skulle vi få en tidlig kalddusj – Lyngbø tar ledelsen etter fem minutter. Innlegg fra høyresiden blir sklidd i mål av en Lyngbøspiller som hadde løpt seg fri i feltet.

Vi kommer gradvis inn i det og er det førende laget – gjestene var farlige på kontringer når de fikk muligheten til det. Even Fotland får en stor sjanse etter et kvarter men keeper redder med en beinparade.

Etter halvspilt omgang kommer utligningen etter et strålende angrep. Angrepet starter helt bakfra hos Fredrik Kallekleiv og Ørjan Tepstad som spiller videre til Vegard Bergan Martinsen ute til høyre. Vegard spiller ballen inn i banen til Torbjørn Hovden som vipper ballen i bakrom til Even Fotland på høyrekanten. Even spiller ballen videre inn i boksen til Tobias Krakhella Kallekleiv som sender på tvers av feltet til Steffen Rød Låstad som enkelt kan sette inn utligningen. Strålende angrep! 17 sekunder fra Fredrik spilte ut ballen lå ballen i nettet på andre siden – syv Osterøyspillere hadde touch på ballen i det angrepet.

Inn mot pause er vi best og burde hatt ledelse ved halvspilt kamp. Tre gode muligheter kunne og burde gitt oss scoring ved Ørjan Tepstad, Torbjørn Hovden og Tobias Krakhella Kallekleiv.

Torbjørn Hovden med hvite sokker kjøpt på Laksevåg av lagleder, John Erik, før kampstart.

Mathias Jørgensen

Ørjan Tepstad

Johannes Hatland

Gavmilde forsvar

Ti minutter ut i 2. omgang tar vi ledelsen 1-2. Torbjørn Hovden avanserer sentralt i banen før han spiller igjennom til Tobias Krakhella Kallekleiv – som igjen spiller på tvers til Even Fotland som enkelt kan sette ballen i mål.

Lyngbø svarer ti minutter seinere da et innlegg fra høyre sklir av foten og ender opp som en vakker scoring via stolpen.

Etter 72. minutter får vi en gavepakke av Lyngbø som skal spille seg ut bakfra. Vi står høyt og Steffen Rød Låstad vinner ballen inne i Lyngbøs felt – Steffen spiller videre til Even Fotland som er bedre plassert,  som igjen scorer relativt enkelt. 2-3.

Så er det vår tur like etter. Nå er det Ørjan Tepstad som er uheldig når vi skal spille oss ut bakfra – han mister ballen og vipps ligger ballen i vårt mål. 3-3.

På tampen er det vi som kjører kampen, men Lyngbø er nærmest scoring på et par farlige overganger. Det ender uavgjort.

God gjennomkjøring for begge lag. Neste motstander for vår del er treningskamp mot Fyllingsdalen 3. Mars i Vestlandshallen.