4. div, BA-ligaen: Overbevisende seier på Flaktveit

Med hjemmetapet i minnet der vi rotet bort 3-0 til 3-4 i vår, var det et heltent Osterøy
som gjestet Flaktveit, fredag kveld.

Allerede etter ti minutter tar vi ledelsen – Jørgen Vevle spiller ballen i bakrom
mot Benjamin Kleppe litt ute til venstre.
Benjamin er raskere enn sin opppasser og løper skrått inn mot keeper før han
iskaldt setter den i nettet fra kort hold. Pangstart, 0-1!

Hjemmelaget holder på å svare umiddelbart med klarer ikke å få ballen i mål
etter en dobbelsjanse.

Før Flaktveit får summet seg er vi på farten igjen med ett vakkert angrep.
Niklas K. Solberg får ballen ute på venstrekanten og med sitt blikk leiter
alltid Niklas etter sine medspillere.
Denne gangen slår han ballen «45» ut på sekstenmeter til Fredrik Evensen som
skyter på direkten – med innsiden av sin venstrefot. Keeper rekker knapt å reagere
før ballen suser i nettet nok en gang. 0-2 på Flaktveit.

Benjamin Kleppe løper inn fra kanten og scorer aleine med keeper. 0-1
Niklas K. Solberg serverer heller andre enn å gå for egne sjanser
Fredrik Evensen takker og bukker og smeller inn 0-2

Etter 26. minutter er Benjamin Kleppe aleine igjennom, i slike situasjoner er det som regel mål.
Men denne gangen redder keeper.
Så kommer den beste perioden til hjemmelaget – først får de ballen i mål men blir korrekt annulert da
ballen har vært over dødlinjen.

Så skal Mathias Riple få svette litt minuttene før pause. Først en corner som Mathias redder greit.
Like etter får Flaktveit frispark like utenfor sekstenmeteren.

Frisparket er knallhardt og velplassert nede ved Mathias sin høyre stolpe –  Mathias er lynraskt nede
og varter opp med en kjemperedning!

I omgangens siste angrep får Benjamin Kleppe en ny sjanse til å øke ledelsen. Fredrik Evensen slår
inn fra høyre til Benjamin som har plassert seg ved bakerste stolpe.
Headingen fra få meters hold går desverre langt over.

Dermed stod det 0-2 halvveis. Fullt fortjent!

Ahmer roet nervene på slutten

Det første kvartert etter pause er det vi som kjører og produserer sjanse på sjanse.
Henrik Brandtun, Fredrik Evensen og Benjamin Kleppe har alle store sjanser til å øke til 0-3.

Så skjer det som ofte skjer når ett lag ikke setter sine sjanser – motstanderen scorer.

Flaktveit får corner som blir slått inn rett foran mål. Mathias går opp for å holde ballen, men
mister den rett ned innenfor femmeteren.
Da kan Aleksander Krohn Sagstad pirke inn reduseringen til 1-2 mot spillets gang.

Benjamin Kleppe aleine igjennom, men keeper avverger denne muligheten

Men en redusering knekker ikke oss denne fredagskvelden! Vi maler på videre og skaper sjanser.
Etter 67. minutter er det Niklas K. Solberg som kommer inn i feltet og kan gå for det selv.
Men en god pasning og assist foretrekker Niklas også denne gangen, desverre blir pasningen brutt av
en Flaktveit-forsvarer.

To minutter seinere er det Fredrik Evensen som prøver skuddfoten igjen – denne gangen ender
avslutningen like utenfor.

Etter 73. minutter kan vi som er tilskuere få tilbake en noenlunde hvilepuls! Fredrik Evensen svinger inn
corner fra høyre. Fra fem-seks meter stiger kjempen fra Fotlandsvåg, Morgan Ahmer, til værs og stanger
inn corneren. 1-3! Så fortjent, så fortjent!

De siste minuttene er det lite som skjer, men vi gir oss ikke med 1-3. Ivar Bernes Nordbø er kommet inn
og rett og slett kriger inn 1-4 fem minutter før slutt.

En annen innbytter, Mathias Jørgensen, gjorde et godt innopp og kunne fort økt ledelsen like før slutt.
Kommer på løp inn i feltet og prøver å chippe ballen over en utrusende keeper. Desverre får keeperen
noen fingre på avslutningen og Mathias blir snytt for scoringen sin.

Vi vinner overbevisende 1-4 på Flaktveit og tar med oss tre poeng som vi gjorde sist vi besøkte
Flaktveit i 2019. Da vant vi 1-2.

Med dette resultatet er vi trygt plassert midt på tabellen med 20. poeng på tretten kamper.

Fakta:

Flaktveit – Osterøy IL             1-4     (0-2)

4. div, BA-ligaen, avd. 02

Flaktveit Stadion, 26. August 2022

Tilskuere: ca. 50

Dommere: Mohammed Nabil Alzinati, Nymark, Håvard Hole Styve Mjelde, Hausvik (AD1), Espen Edvardsen, Djerv (AD2)

0-1 Benjamin Kleppe (10) Assist: Jørgen Vevle

0-2 Fredrik Evensen (12) Assist: Niklas K. Solberg

1-2 Aleksander Krohn Sagstad (61)

1-3 Morgan Ahmer (73) Assist: Fredrik Evensen

1-4 Ivar Bernes Nordbø (85)