Matias Møvik – Tonny Tysnes

Innbyttere:
Bjørn Kristian Vines inn for Sebastien Mukula etter 45min.
Torbjørn Stakseng Femsteinevik inn for Tore Valvik etter 60min.

De to første treningskampene for Osterøy i år har endt med en 2-0 seier over Valestrand/Hjellvik, og et 5-3 tap for Hovding. Øystese har på sin side spilt 2-2 mot Nordhordland BK og slått Varegg 3-1. De endte til slutt på 4. plass i 3.divisjon avdeling 7 i fjor. Etter forrige sesong har de blant annet fått tilbake målmaskinen Tonny Tysnes, og signert tidligere Brann- og Løv-Hamspiller Matias Møvik. Denne kampen var nok den største utfordringen det unge Osterøy-mannskapet har stått foran så langt i år. Det var tydelig å se at spillerene ikke var spesielt fornøyd med egen innsats i treningskampen mot Hovding, og de var tydelig giret på å vise seg fra en bedre side denne dagen.

Etter en relativt jevnspilt start på kampen er det likevel Øystese som kommer til den første gode muligheten. Tonny Tysnes kommer alene med Mathias, som redder mesterlig. Den neste sjansen er det Osterøy som skaper etter flott spill. Torbjørn finner Thomas i bakrom, og plutselig er han og Bjarte alene mot Øystese-keeperen. Det blir desverre avblåst for offside. En tvilsom avgjørelse.

Øystese får en ny god mulighet, etter en flott enkeltmannsprestasjon av nevnte Tysnes. Mathias er med på notene, og stopper det forsøket også. Midtveis i omgangen har laget fra Hardanger festet et lite spillemessig overtak, uten å komme til de helt store sjansene. Da skjer det som ofte skjer i fotball. Osterøy bryter, og på en flott overgang får Thomas ballen i bakrommet. Han stopper opp, og skal slå ballen over en forsvarsspiller. Ballen treffer hånden hans, og det blir dømt straffespark til de gule og grønne. Jørgen scorer sikkert. 1-0 etter 24min.

Osterøy kommer mer med i kampen en periode etter målet, men mot slutten blir de sett under et større og større Øystese-press. I det 36. minuttet får de omsider omsatt overtaket i tellende resultat. En corner blir forlenget mot bakerste stolpe, der Tysnes kommer på løp, og dunker inn utligningen. Trykket vedvarer etter målet, og etter 43 minutter er det Lars Henrik Hellingsrud som sender de blåkledde opp i føringen. Han forserer innover i banen fra sin høyre kantposisjon, før han setter ballen i lengste hjørnet. 1-2 blir også pauseresultatet.

I pausen gir Rosnes guttene beskjed om å prøve på å flytte beina enda litt raskere, og å falle av tidligere når de lange ballene blir slått. I tillegg ønsker han å få litt mer presisjon i den siste pasningen fremme i angrep. Alt i alt er han noenlunde fornøyd med det han har sett ute på banen.

Det blir gjort to bytter i pausen. Ut går Ørjan Bysheim og Thomas Langeland, inn kommer Emil Solberg og Jonas Lillejord. Emil går inn på høgrebacken, mens Benjamin går opp på kanten. Jonas tar plassen til Thomas på venstrekanten.

Øystese starter 2. omgang med å ha den største delen av banespillet. De kommer til noen innlegg, og et par-tre målsjanser, men Mathias er meget solid i Osterøyburet idag. Etter 58 minutter klarerer Torbjørn en ball langt inn på Øystese sin halvdel. Keeperen kommer ut på 25 meter, og i duell med sin egen stopper treffer han ikke ballen rent. Ballen havner i beina på Bjarte. Han passerer forsvarspilleren, og setter ballen i det åpne målet frå omtrent 20 meter. 2-2.

Banespillet jevner seg ut i midten av omgangen, og det er litt sjanser begge veier. Vidar og Vidar gjør en del bytter, og Osterøy avslutter kampen med ein snittalder på 19år. Mot slutten setter Øystese inn en sluttspurt, og presser det unge OIL-mannskapet tilbake på banen. Det resulterer ikke i mål, og det er Osterøy som får den største muligheten til å avgjøre helt på tampen. Jørgen kommer alene med keeper, men velger et pasningsforsøk i retning Håvard fremfor å avslutte selv. Det blir klarert, og dommeren blåser av kampen.

Vidar Rosnes virket å være fornøyd med kampen. «Før kampen hadde vi mye fokus på å flytte beina fort i det defansive. Det får vi sånn noenlunde til, selv om vi fremdeles har en del å gå på. Aller mest fornøyd er jeg med innsatsen og moralen. Laget står sammen, og hjelper hverandre hele kampen. Ellers er jeg godt fornøyd med at vi skaper så mye mot et så godt lag. Offansivt er det absolutt godkjent», uttalte treneren etter kampslutt.

Det var mange som leverte en god kamp, men banens beste var idag Mathias Riple. Han stoppet det aller meste som kom hans vei. Keeperen kan ikke lastes for noen av målene han måtte hente ut av nettet. I tillegg til gode redninger er han fint ute å plukker gjennomspill, innlegg, og sprer hele tiden trygghet i de bakre rekker. Solid kamp!

Torbjørn Hovden hadde også en god kamp på midtbanen. Han spilte med en gipset hånd, som var surret inn med bobleplast for anledningen. Hvorfor han hadde gipset hånden lurer du kanskje på? Han slapp inn et, ifølge han selv, ufortjent mål på FIFA online. Da måtte han avreagere. Det endte med brudd.

Allerede lørdag 1. mars skal Osterøy spille sin neste treningskamp.

Møt opp i Vestlandshallen kl 15.00 og støtt laget i kampen mot Nordhordland BK.