På stillingen 1-3 til Sund ble Johannes Hatland (bildet) flyttet frem som spiss. Det var en genistrek!

Med sesongstarten tatt i betrakting var vi favoritter i hjemmemøte med Sund SK.

Men det var gjestene som var påskrudd og tok kommandoen i varmen på Hatland. Allerede etter seks minutt tar de ledelsen da våre klareringer blir for svak og går rett i beina på en Sund spiller inne i boksen. Da blir man straffet og Mathias Ro gir gjestene 0-1.

Det første kvarteret var Sund det klart beste laget, men gradvis tar vi over banespillet og Sund satser på kontringer – noe de var gode på.

Etter 19. minutt får vi vår første målsjanse som fort kunne gitt oss scoring men marginene er ikke på Tobias Krakhellas side. Skudd fra 10-12 meter går klink i stolpen.

Ti minutter seinere skulle scoringen komme etter en corner fra Niklas Kollvangsnes Solberg. Han slår corner presist inn i feltet der Johannes Hatland har revet seg løs og stuper inn utligningen med hodet. 1-1!

Det stod seg også til pause, et greit resultat halvveis. Sund best i starten, vi tok over etter hvert.

Johannes reddet poeng på slutten

Den andre omgangen starter som den første, etter få minutter får Sund gjøre som de vil og ruller opp hele vårt forsvar og scorer enkelt. 1-2! Like etter er Steffen nær utligning men skuddet går like utenfor.

Det blir en åpen andre omgang der begge lag har gode sjanser til å score. Torbjørn som er kommet inn kommer aleine med keeper og setter ballen i mål, dessverre avblåst for offside.

I neste angrep holder Sund på å øke, men skyter i stolpen.

Med gode ti minutter igjen får gjestene en tvilsom straffe – ballen blir skutt opp i hånden på Jørgen Vevle fra kort hold. Straffe ble dømt og gult kort til Jørgen. Straffen ble satt i mål bak Riple, 1-3 til Sund.

Kampen virker kjørt men et siste grep fra benken skal gi resultat!

Johannes Hatland blir flyttet frem fra stopper til spiss og vi begynner å pumpe baller inn i feltet mot Johannes.

85. min: Johannes tar i mot et innlegg feilvendt – vender kjapt rundt og sender ballen i lengste hjørnet. 2-3!

89. min: Igjen får Johannes ballen i mål, men for andre gang kommer flagget for offside. Ny annulert scoring.

91. min: Nytt innlegg i boks og Johannes rykker seg fri og får avsluttet med utsiden av foten. Ballen går inn nede ved stolpen uten av keeper får reagert. Hattrick på Johannes og utligning til 3-3!

Dermed ble det poengdeling i en kamp der ingen av lagene var fornøyd med det. Vi dominerte stort på slutten mot et slitent Sund-lag og følte vi kunne og burde tatt alle poengene.

Neste kamp er borte mot Arna-Bjørnar Fredag 24. Mai kl. 19.30.

Fakta:

Osterøy IL – Sund SK     3-3     (1-1)

4. div. avd. 01

Osterøy Stadion Kunstgras, 15. Mai 2024

Tilskuere: ca. 100

Dommere: Victoria Sipian Slemmen Leirvik, Kjetil Andre Markussen (AD1) og Petter Lohmann Ven (AD2)

0-1 Mathias Ro (6)

1-1 Johannes Hatland (30)

1-2 Jonas Andre Pedersen Sandal (49)

1-3 Jørgen Bertin Nakken, str. (79)

2-3 Johannes Hatland (85)

3-3 Johannes Hatland (90+1)

Skjermdump: TV Sport app.

Johannes Hatland stanger inn 1-1